Dues propostes per millorar les estacions de Martorell, finalistes als Pressupostos Participatius d’FGC

860
Estació FGC Martorell-Central

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obert el procés per sotmetre a votació pública els projectes a on es destinarà la inversió de la segona edició dels Pressupostos Participatius de la companyia. Entre els 30 projectes finalistes n’hi ha dos que podrien beneficiar Martorell. El primer és per incrementar la il·luminació a l’entorn de l’estació de Martorell Central i, el segon, ampliar la marquesina de les vies 1 i 2 de l’estació de Martorell Enllaç.

Els projectes finalistes es poden consultar i votar a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya, han sorgit dels procés participatiu que es va iniciar el mes d’abril, on tot el personal d’FGC i les persones usuàries van poder presentar les seves propostes per destinar una part del pressupost d’inversió de la companyia.

En aquesta segona edició s’han presentat un total de 199 propostes, xifra que dobla les 97 propostes de la primera edició. Les actuacions en què s’invertirà seran de dos tipus: s’escolliran propostes d’àmbit intern de Ferrocarrils, amb una incidència directa en el personal, i propostes per executar millores en el servei que ofereix la companyia a la ciutadania.

Així, des del passat 15 de setembre, 12 propostes d’àmbit intern podran ser votades per les persones que treballen a Ferrocarrils a través d’una aplicació interna de l’empresa, mentre que 18 propostes d’àmbit extern podran ser votades per tota la ciutadania major de 16 anys.

D’altra banda, Ferrocarrils ha incrementat aquest any l’import que es destinarà a l’execució de les propostes que surtin escollides. Concretament, la companyia posa a disposició d’aquest procés participatiu una partida de 662.899 euros, el que representa un 0,5% del pressupost anual d’inversió d’FGC, distribuïts en inversions tant en l’àmbit del ferrocarril com en del turisme. El procés de votació estarà obert fins el dia 16 d’octubre i hi poden participar tots els ciutadans que ho desitgin.