El 13è Vimart, tot un referent de les fires vinícoles per a gaudir amb els cinc sentits

607
Vimart. Foto: Grisphoto

Milers de persones han passat aquest dissabte pel 13è Vimart dins la Festa del Roser. Des de les 18.00 i fins a les 01.00h, la plaça de l’Església i els seus voltants ha acollit la Fira de Vins de Martorell, que ja és tot un referent del sector. Un total de 17 cellers i distribuïdors de vins i caves, i vuit parades gastronòmiques han ofert una àmplia degustació de menjar i beure per al gaudi dels assistents.

El Vimart s’ha celebrat a la plaça de l’Església, el fossar, el carrer de Francesc Santacana i el carrer de l’Aigua. Els cellers convidats han estat Ramon Canals; The Wine Truck; Finca Parera; Covides; Cercavins; Naturaa; Cal Garrigosa; Caves Duran Galan; Sisqueda; L’Olivera; Apiaria; Can Canals; La Bombolla; Aqqua; Celler Ca l’Esteve; Mas dels Clavers i Vins Intrèpids.

Esteve Casals del Celler Can Casals de Sant Esteve Sesrovires ha explicat que els seus productes son “DO Penedès i ecològics”. Al Vimart han portat “vins afruitats, blancs moscats, chardonnay, i vins negres cabernet sauvignon i ull de llebre, a més d’escumosos, cava i ancestrals”. Casals ha afirmat que son un dels cellers “més veterans del Vimart” i que la Fira és “la millor de la comarca”.

Reproductor d'àudio
Esteve Casals, Celler Casals

“Des del primer Vimart som aquí, tots els anys”, ha dit Antoni Passarell del Veller Cercavins. “El celler és de Verdú, però nosaltres som de Martorell i sempre ens agrada trobar-hi amics i coneguts que venen a tastar els nostres vins”. “Sobretot, vins joves, blancs i frescos, per a prendre un dia com el d’avui”.

Reproductor d'àudio
Antoni Passarell, Celler Cercavins

La Glotona; Pastisseria Grau; Dtapping; Hotel Ciutat de Martorell; Dulce Emy; Restaurant Les Vinyes, Restaurant Aqqua i Restaurant Ca l’Esteve han estat els encarregats de servir el menjar i les postres.

Jordi Bartés del Restaurant Aqqua ha ofert “part de la nostra cuina, com ara fideuà, arròs negre, faixeta amb carn metjada, hot dog, hamburgueses, caçó adobat o canelons amb bolets, per a completar el Vimart”. Pensen sempre en “plats d’una mossegada o fàcils de menjar per poder estar dempeus i amb la copa a la mà”.

Reproductor d'àudio
Jordi Bartés, Restaurant Aqqua

Enguany, a la plaça del Portal d’Anoia s’hi ha instal·lat un gran punt de venda de tiquets amb diverses modalitats disponibles: Gourmet (tres consumicions de vi, tres tastets gastronòmics i una copa de vidre al preu de 15 euros), Enòleg (tres consumicions de vi, 6 euros); Gastronòmic (tres tastets de menjar a 8 euros), el d’una consumició de vi (2,5 euros), una consumició gastronòmica (3 euros) i l’opció de comprar una copa de vi, al preu de 3 euros. Els tiquets també es podien comprar en línia al web entrades.martorell.cat.

A banda del bon beure i menjar, també s’hi ha gaudit de bona música. Als jardins de l’Enrajolada s’hi ha fet, des de les 19.00 i fins les 23.00h, el Vimart Musical. Hi han actuat Músix, Combo Jorge Molina, Maria Esteban Trio i Alberto Lozano.

A les 22.00h, ha estat el torn de l’Òpera al Balcó de la Casa Palet, organitzada per Joventuts Musicals de Martorell. Un tast d’àries d’òpera amb la soprano Sabrina Gàrdez i el baríton Gabriel Mas.

A la mateixa hora, la Casa de Cultura de la Vila ha albergat el Flaix Urban Delux, amb el programa de ràdio en directe de Flaix FM, on els ritmes urbans i llatins tenen un espai destacat.

Per arrodonir la nit, al pàrquing del Vapor, cita amb la Banda Neon i el seu repertori ple d’himnes intergeneracionals icònics i tendències musicals més actuals, acompanyats d’una narrativa especial i d’un xou de llums i efectes visuals espectaculars. A continuació, Festa Flaix FM amb la participació de Miquel González, Tomás Poal i Héctor Ortega.