El 25N condemna els múltiples tipus i àmbits de la violència masclista

531
Lectura manifest 25N

Avui, 25 de novembre, es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. A les 12.00h, ha tingut lloc a la plaça de la Vila, la lectura del manifest institucional de la jornada. Hi han assistit representants municipals de l’àmbit polític, sindical, entitats i ciutadania. L’acte ha clos amb la lectura de poemes de la martorellenca Paula Garcia, a càrrec de Marisol Solís, la lectura d’una carta de record a la veïna de Martorell assassinada el febrer passat, i una peça musical interpretada pel professor de l’Escola Municipal de Música, Kiko Valín.

La lectura del manifest ha anat a càrrec de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva. El text enguany subratllava que la violència masclista té moltes formes i l’impacte en les seves vides depèn, en gran mesura, de la garantia d’accés a drets bàsics per a la seva reparació.

De totes les formes de violència masclista, les violències sexuals són les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades. No tenen a veure amb el sexe sinó amb el poder. Coincidint amb aquesta commemoració, totes les institucions públiques del país es comprometen a garantir el dret a la seguretat, a la integritat física i psicològica, a la salut, a l’educació i a la participació social i política. En definitiva, un compromís amb la llibertat de les dones per fer una societat més lliure.

Lectura manifest 25N

En la campanya ‘Tallem d’arrel les violències masclistes’, l’Ajuntament de Martorell ha organitzat, aquest vespre a l’Espai Jove del Centre Cultural, un concert a càrrec de la cantautora martorellenca Nina Cintas i la lectura de poemes amb la també martorellenca Rosa Grau.

Un acte per unir-nos en la lluita contra les violències masclistes. Unes violències que cal tallar d’arrel amb la implicació de tota la comunitat: homes i dones, petits i grans, d’aquí i d’allà. Perquè els silencis poden ser còmplices i actuar és cosa de cadascun i cadascuna de nosaltres.

Tot seguit, s’ha fet una concentració a la plaça de Les Cultures. S’han retallat missatges relacionats amb la violència masclista escrits en una gran pancarta i s’han cremat un a un. Perquè els silencis poden ser còmplices i actuar és cosa de cadascun i cadascuna de nosaltres.

Demà dissabte l’associació Nihon Tai Jitsu organitza un curs de defensa personal femenina a les Instal·lacions Esportives Municipals (IEM), de 10.00 a 13.00h. L’entitat ja arriba a la quarta edició del seu curs d’autodefensa femenina a través d’aquesta disciplina.

D’altra banda, una delegació martorellenca participarà diumenge a la 9a Marxa del Baix Llobregat contra la Violència Masclista. La marxa, organitzada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, tindrà lloc, a les 12.30h, al Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat.