El 8M i la Setmana del Refugi marquen el calendari de la Biblioteca aquest març

466

La Biblioteca Francesc Pujols enceta un mes de març replet d’activitats per a tots els públics, en què es posarà l’accent en la commemoració del Dia Internacional de les Dones, i en la celebració de la Setmana del Refugi Antiaeri. Els usuaris podran gaudir d’Hores del conte, xerrades, i presentacions de llibres amb diversitat de temàtiques.

Des de l’1 de març i al llarg de tot el mes, es pot visitar a la Biblioteca l’exposició Història de llibres de la Biblioteca Bujons de Martorell. Se centra en les publicacions d’abans de l’any 1800, anteriors a l’obertura de la farmàcia. A partir dels llibres de la biblioteca descobrirem els orígens i estructura dels llibres, la història de les impremtes i impressors que els van produir, les seves marques tipogràfiques i l’origen geogràfic”, detalla la tècnica de la Biblioteca, Josefina Canals. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 31 de març.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Francesc Pujols

El 7 de març hi haurà la primera de les dues sessions del cicle ‘Reconnectar amb un mateix’. En la primera trobada, els assistents faran un taller pràctic amb el metge Álvaro Guallar, a les 11.00h. La segona part del taller es farà el dia 21, també a les 11.00h, i consistirà en una xerrada sobre ‘Envelliment feliç amb dependència o sense’, a través del qual es descobriran la importància del benestar emocional, psicològic i social.

El dia 8 de març, en commemoració del Dia Internacional de les Dones, a les 17.30h, es presentarà el llibre Maria de Maria Lluïsa Navarro, que comptarà amb la participació de la Coral del Barri Rosanes, dirigida per Alba Bohigas. Continuant amb aquesta temàtica feminista, el 12 de març, a les 17.30h, es farà el taller de sexualitat i menopausa a càrrec de Cèlia Rivas, llevadora i sexòloga de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. “En aquest taller, es treballarà què entenem per la vivència de la sexualitat, entenent que una bona salut sexual és part fonamental d’una bona salut en general”.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Francesc Pujols

El 13 de març, a les 18.30h, es tancarà el cicle ‘Poetes i herois’ amb una sessió dedicada a Joan Vinyoli. “És un autor que es va passar mitja vida escrivint versos, però que amb el pas del temps ha crescut perquè ha estat el poeta de la bellesa, l’amor i la vida. Serà una manera de retrobar-nos amb aquest gran poeta que tenim a casa nostra”.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Francesc Pujols

El 14 de març, amb motiu de la Setmana del Refugi Antiaeri, a les 18.30, la Biblioteca prepararà un espai per jugar i reflexionar sobre els conflictes bèl·lics, sota el títol ‘La lluita’, amb Josefina Canals. Aquesta activitat està dirigida a nens i nenes a partir de 12 anys. Així, també amb la setmana del refugi antiaeri com a fil conductor, el dia 19 de març, a les 18.30h, es presentarà el llibre ‘Israel, el somni i la tragèdia’, de Joan B. Culla i Adrià Fortet. En aquesta sessió, es presentarà l’edició ampliada, d’aquest llibre sobre Israel i Palestina, posat al dia per Joan B. Culla, abans de la seva mort. Adrià Fortet, coautor del llibre, parlarà de la història contemporània de l’Orient Mitjà i el conflicte que n’és la clau de volta.

Per als més petits, es faran diverses Hores del conte i també passis del Cinexic. La primera serà el 16 de març, a les 11.30h, on els infants a partir de 3 anys, podran gaudir del conte El Cactus, amb Robert Garcia, il·lustrador martorellenc, Noemí Fernández i Sara Gómez. El conte explica la història d’en Cactus que no troba ningú amb qui compartir els seus somnis perquè té espines, i ens convida a trobar el cantó bo d’allò que no ens agrada de nosaltres mateixos.

El 21 de març, a les 18.30h, l’il·lustrador Oriol Malet presentarà el seu llibre Ombres de colors, on aborda l’abandonament escolar prematur sense carregar-lo d’estigmes. “És un abandonament més aviat en el mon de l’adolescència, perquè realment és fotut que tinguem joves que tenen altres horitzons, que tenen altres pensaments i potser els hi costa una mica més adaptar-se al ritme escolar. En aquest moment on toquen fons com a adolescents, s’obren a un nou ventall de possibilitats.”

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Francesc Pujols

El 22 de març, a les 17.30,  hi haurà una altra Hora del Conte amb El senyor Riu, un conte que vol sensibilitzar els infants sobre la realitat del cicle de l’aigua, i serà narrat Blai Senabre. El 23 de març, a les 11.30h, li arribarà l’hora al Cinexic amb el film Supercuc, protagonitzada per un animal llarg, fort i amb habilitats sorprenents, Supercuc, que serà capaç d’ajudar aranyes i gripaus, a sortir de les pitjors situacions. En aquesta ocasió, caldrà pagar entrada: 3 euros general i 2 euros reduïda (per a socis d’Òmnium Cultural, la Biblioteca i La Xarxa).

Finalment, el 26 de març, a les 17.30h, es durà a terme el cicle ‘Nadons a la Biblio’ amb Història d’un jardí, amb Eva González, narradora. Els infants se submergiran en la història del jardí d’un castell i els seus personatges: les formigues, les flors, els astres o el sol, la lluna, la pluja, els trons i l’arc de sant Martí que els acompanyaran amb cançons i poemes. Aquesta activitat estarà adreçada a nadons fins a 3 anys.