El programa ‘Sendes’ de Ràdio Martorell celebra el capítol 500

576

Avui el programa Sendes ha bufat 500 espelmes. L’espai de senderisme, rutes i viatges. ‘Sendes’ es produeix a Ràdio Martorell però es distribueix a 33 emissores a través de La Xarxa+. Per celebrar-ho, el programa que han sentit avui, a les 13.00h, i que podran tornar a sentir divendres, a les 15.30h, s’ha enregistrat en vídeo.

L’equip del Sendes s’ha desplaçat a Catalunya en Miniatura per parlar amb Fernando de Ercilla, conseller delegat. A més, el president de l’Agrupació Excursionista de Martorell, Xavier Tió, ens suggerirà una ruta pel Pic de les Salines a l’Alt Empordà que podrem gaudir amb imatges in situ.

Han passat ja més de 15 anys des que es va emetre en antena el primer episodi, un 14 de gener de 2009 a l’emissora municipal martorellenca. Sendes va néixer per aprofundir i ampliar, amb entitat pròpia, en el que inicialment era una breu secció de 2 minuts del magazine matinal ‘Martorell al Dia’ sobre rutes i indrets de visita. El programa és setmanal, té una durada de 25 minuts i el composen cada setmana tres continguts, detalla l’editor del programa, Jaume Monés.

Jaume Monés, editor i presentador del 'Sendes'

El programa l’edita i presenta Jaume Monés, i compta amb la col·laboració de Xavier Tió, president de l’Agrupació Excursionista de Martorell, des del primer moment. Hi han participat també nombrosos bloguers de viatges i altres particulars aficionats a descobrir món.

El Sendes va ser finalista al Premi Rosalia Rovira en els 28ns Premis de la Comunicació Local de la Diputació de Barcelona de 2009, i és sindicat a La Xarxa des de fa quasi 10 anys -els complirà el setembre de 2024-. Poc a poc, ha anat creixent crescut el número d’emissores municipals que l’emeten a les seves respectives graelles. Avui en dia, ja en son 33, en total. A Ràdio Martorell, s’emet cada dimarts a les 13.00h, amb reemissió els divendres a les 15.30h.

El nom del programa, Sendes, evoca el d’un petit poble abandonat de l’Alt Urgell: “vaig voler fer-li un petit homenatge com a exponent d’aquesta Catalunya que m’agrada explicar, que se surt dels camins principals. És important donar veu i protagonisme a d’altres llocs del país que, no per ser més desconeguts, són menys interessants. Cal posar-los de relleu, i parlar-ne més”.

Jaume Monés, editor i presentador del 'Sendes'

Sendes s’emet cada dimarts, a les 13.00h, i es reemet els divendres, a les 15.30h. També es poden recuperar els capítols al podcast.