El Banc de Sang fa el primer recapte de l’any i ja en prepara un altre a finals de mes

987

Una vintena de persones van donar sang aquest dilluns a Martorell en la primera convocatòria feta pel Banc de Sang i Teixits en aquest any 2017. Per a la cita es va desplaçar una unitat mòbil fins la rambla de Les Bòbiles, que va rebre les donacions fetes pels martorellencs al llarg de la jornada matinal.

El Banc de Sang i Teixits visitava Martorell per primer cop aquest 2017 amb la idea de recuperar el ritme de donacions. La responsable de comunicació de l’entitat, Marta Hernández, reconeix que “hem assolit la previsió feta: han baixat un 20% les donacions, un fet que ens passa sempre en èpoques de vacances de Nadal i d’estiu”. Hernández apunta que la passa de grip ha influït també en una menor presència de martorellencs aquest cop.

Nova cita el dia 30 de gener
Tot i que pel moment les reserves de sang es troben en situació no compromesa, Hernández fa una crida “a les persones sanes a fer donació, per exemple en la propera visita a Martorell, el proper dilluns 30 de gener, a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i al Centre Cultural. Farem donació de sang i també de plasma”. Recuperar el ritme de donacions un cop acabades les festes serà primordial per mantenir els nivells de sang que precisen els hospitals catalans per atendre els pacients.