El barri El Pla i la fundació Nedar contra corrent recapten 1.000 euros contra el càncer

500

L’Associació de Veïns El Pla, la fundació Nedar contra corrent i el restaurant Les Vinyes van aconseguir recaptar un miler d’euros a la botifarrada solidària que van organitzar, divendres passat a la plaça Onze de Setembre, a benefici de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. La propera cita solidària serà al setembre, quan el martorellenc Carlos Romero creuarà nedant l’Estret de Gibraltar.

Una seixantena de persones hi va assistir a la botifarrada solidària contra el càncer amenitzada per la música en directe de Roger Fuster i Joan Farrés interpretant temes de Fito Cabrales, Joaquín Sabina, Kiko Veneno, Blaumut o Estopa. Els organitzadors van aconseguir recaptar uns 600 euros amb els menús i van arribar al 1.000 amb la venda de samarretes de la fundació Nedar contra corrent.

Creuar nedant l’estret de Gibraltar
La idea d’organitzar la botifarrada solidària va sorgir del veí d’El Pla, Carlos Romero, un enginyer de telecomunicacions que va perdre el seu pare a causa del càncer quan només tenia 24 anys. Per això, va decidir que volia fer alguna cosa per ajudar en la lluita contra aquesta greu malaltia.

Com que la seva passió sempre ha estat la natació, ha decidit enfrontar-se a un repte extraordinari: creuar nedant l’Estret de Gibraltar al setembre d’aquest any per donar suport a la recerca sobre el càncer i la metàstasi a l’Institut de Recerca de Barcelona. Hi ha 14,4 km que separen Europa d’Àfrica, 12.250 “braçades solidàries”, com diu ell.

La proesa s’inclou dins el projecte Nedar contra corrent, al qual es pot donar suport a través del micromecenatge.