El batec econòmic de Martorell se cita a la Fira del Comerç, la Indústria, la Gastronomia i el Motor

1016
Fira Primavera 2023 (imatge: David Torreblanca)
Fira Comerç. Foto: David Torreblanca

Dissabte i diumenge, des de les 10.00 i fins les 20.00h, es pot visitar de la Fira del Comerç i la Indústria a la rambla de Les Bòbiles i a la rambla de Pep Ventura, on també es pot gaudir de la Fira Gastronòmica que allargarà fins a les 00.00h. Al pati de l’Escola Lola Anglada se celebra la Fira del Motor, de 10.00 a 20.00h. Tot plegat, un bon aparador per a donar a conèixer el teixit comercial i empresarial del poble.

La Fira del Comerç i la Indústria compta amb 42 estands amb diversos expositors de comerç, indústria i serveis. Es pot trobar roba, merceria i moda, immobiliàries, hostaleria, centres d’estètica, de bellesa, perruqueria, centres de fisioteràpia i salut, botigues d’animals, joieria, bicicletes, papereria, lampisteria, electricitat o fruita.

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, ha expressat el seu optimisme per tal que aquesta trobada entre els comerciants i el públic funcioni i vagi rodada. “És una fira que va creixent i anem afegint coses noves, aquesta ubicació es manntidrà i la gent l’ha rebut molt positivament”, ha afirmat sobre el trasllat de la fira a la rambla de Pep Ventura.

Rosa Cadenas, regidora Comerç

Entre els representants dels comerços que exposen els seus productes i serveis, les opinions coincideixen a destacar que el nou emplaçament i format els és més còmode. El director comercial del Grup Lesseps Motor a Martorell, José Antonio Varela, ha dit que aquesta proposta “té més capacitat d’atracció de públic, és més fàcil de visitar i ens serveix per donar a conèixer nous productes i versions, a més d’estar presents al municipi”.

José Antonio Varela, Grup Lesseps Motor

La propietària de la botiga Bio Bio, Esmeralda Zaragoza, i la gerent d’El Cel d’Olesa, Maria José Vázquez, comparteixen l’opinió que aquest cap de setmana és una bona oportunitat per fer-se visible entre la població martorellenca.

Esmeralda Zaragoza i Maria José Vázquez

A banda de negocis com els de gastronomia, roba i complements de moda, també hi prenen part d’altres com Kids & Us, una acadèmia d’idiomes per a nens i nenes, d’entre 1 i 18 anys. La seva directora Amanda Cantarero creu que “ens ajuda moltíssim, estem molt agraïdes perquè la gent ens veu, ens va bé sortir al carrer”.

Amanda Cantarero, Kids & Us

La Fira Gastronòmica disposa de cinc estands amb taules i cadires, al final de la rambla de Pep Ventura, amb restauradors de casa nostra que ofereixen tasts amb essència martorellenca. Avui a les 13.00h, l’instagramer @kitmesures ha ofert un show cooking en viu on ha preparat arròs del senyoret per a una seixantena de persones que l’ha pogut degustar.

Aquest matí, l’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de l’equip de govern i d’una delegació de Chevilly-Larue, poble francès agermanat amb el nostre que aquests dies ha estat convidat a la Fira de Primavera, han fet una passejada per les immediacions. Hi han assistit l’alcaldessa de Chevilly-Larue, Stéphanie Daumin, el regidor de la Ciutat de la Gastronomia, la Cooperació Descentralitzada i els Agermanaments, Michel Jolivet, i la responsable adjunta del Servei de Relacions Públiques i Internacionals, Evelyne Boillet.

A més, a la plaça de Pere Teixiné, com a activitat complementària, s’ha pogut veure l’espectacle Ohlimpiadas. Dues netejadores avorrides de la seva rutina diària entren en un món de somni on la seva jornada laboral és retransmesa com si es tractés d’una competició olímpica.