La 3a Trobada Gegantera reuneix 12 colles i recupera els Gegants del Diable

649

Aquesta tarda La Vila ha acollit 12 colles de Gegants i Capgrossos d’arreu de Catalunya per celebrar la 3a Trobada, emmarcada en de la Fira de Primavera 2023. Han actuat els Gegants de Pallejà, Ripoll, Terrassa, Sant Sadurní d’Anoia, Esplugues de Llobregat, la Ràpita, Santa Coloma de Cervelló, barri Font del Ros de Berga, Borges Blanques, Navarcles, Sant Andreu de la Barca, barri Pont del Diable, els Capgrossos i Gegants de Martorell, aplegant així més de 350 participants.

La jornada ha començat a la tarda amb la plantada dels Gegants al passeig del Quarter, i ha continuat amb la cercavila, que ha finalitzat a la plaça de la Vila, convertida en escenari del Ball Final, oficiat per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

Enguany, a banda de l’acollida multitudinària, Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell, ha destacat que “han tornat a actuar els Gegants del Diable, que no sortien des de l’any 2009, quan van quedar apartats a un magatzem perquè l’associació de veïns va desaparèixer. Fa dos anys els vam treure, hi vam fer una petita intervenció i enguany els hem tornat a veure ballar. Joan i Joana són gegants de barri, ell de l’any 1975 i ella del 1986, que van néixer en el club de teatre per sortir a les festes de Sant Joan. Ara, més d’una dècada després, han tornat a actuar a la plaça”.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell.

Escoda ha explicat que, tot i que al llarg de l’any es duen a terme diverses jornades geganteres, el fet de celebrar avui la 3a Trobada de Gegants i Capgrossos ha estat a consciència “per fer-la coincidir amb la Fira de Primavera, que és una festa molt bonica, on deixem enrere l’hivern, la gent té ganes de sortir al carrer i, per tant, és un bon moment”.

Jordi Escoda, cap de colla dels Gegants de Martorell.

Des del balcó de la Casa de la Vila s’han presentat les colles, que han mostrat una per una, un tastet d’actuació al ritme de les gralles i els tabalets. Després, han culminat la jornada amb un gran ball col·lectiu on han participat tots els assistents. En acabat, alguns dels centenars de geganters s’han aplegat a El Progrés on ha tingut lloc el sopar de germanor.