El Bloc Col·lectiu Jove fa diumenge el preludi de la Festa Major amb un ‘tardeo’ a l’Enrajolada

777
Activitats del Bloc Col·lectiu Jove de Martorell

El Bloc Col·lectiu Jove de Martorell organitza aquest diumenge 13 d’agost una sessió festiva als jardins de l’Enrajolada amb actuacions musicals, servei de bar i sorpreses. És l’anomenat ‘tardeo’, una proposta que esdevé l’avantsala de la Festa Major. La cita començarà a les 18.30 i és previst que es perllongui fins a les 22.00h.

Mariona Benaiges i Laia Pérez, dues de les vocals del Bloc, expliquen que a la festa hi actuarà “en primer lloc de DJ Turbina, una noia amb molta marxa, i després LaCaraB, que venen des del Penedès i que ens presentaran una barreja entre música electrònica i pop“.

Durant la vetllada hi haurà disponible un servei de bar on s’oferiran “cerveses de tot tipus: amb i sense alcohol i també aptes per a celíacs, combinats i refrescos i alguna cosa de menjar”.

Mariona Benaiges i Laia Pérez, vocals del Bloc

Tot i que l’activitat l’organitza una associació de joves, des del mateix Bloc es deixa clar que “és oberta a gent de totes les edats. Volem que el públic sigui divers, en un horari que funciona molt bé”, diu la Mariona. De la seva banda, la Laia explica que “la idea inicial era fer un vermut, però vam pensar que potser faria massa calor al migdia”.

Per a totes dues, els Jardins de l’Enrajolada estan perfectament adaptats per a l’esdeveniment: “Som del parer que cal donar vida i ambient a La Vila. L’Enrajolada ens agrada molt i és un espai únic i dels que més representa Martorell. Nosaltres volem promoure el sentiment de pertinença al poble”.

Mariona Benaiges i Laia Pérez, vocals del Bloc
Tardeo del Bloc Col·lectiu Jove de Martorell

El Bloc el formen un grup de joves que, majoritàriament, han coincidit abans a l’Agrupament Escolta Joan XXIII, el Cau. Treballen plegats en la idea de promoure l’associacionisme perquè consideren que “hi ha una part de la població de Martorell que està desconnectada de les activitats que s’hi fan”. Per això, fan propostes de caire lúdic i reivindicatiu: “coses que tinguin una perspectiva feminista i ecològica, i on la gent jove hi participi en veure que estan fetes per altres joves”.

Solen ser activitats molt variades, que trenquen estereotips sobre el lleure juvenil: tallers sobre feminisme, quintos per Nadal, vermuts, cinefòrums, calçotades, actes de suport al col·lectiu LGTBI, etc.

Mariona Benaiges i Laia Pérez, vocals del Bloc

Passada la Festa Major, el Bloc ja té en ment l’organització d’un vermut durant el Roser i la celebració del ‘Quinto’ o Bingo de Nadal. També treballen en fer merxandatge relacionat amb Martorell. Així, aquest diumenge durant el ‘Tardeo’ presentaran el got reutilitzable de la festa que han dissenyat amb el seu nou logo.