Innobus
Innobus

Innobaix obre el període d’inscripció per participar en una nova edició del programa de foment de la innovació a la comarca ‘Innobus 2021’, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell. S’adreça a joves universitaris, graduats o a punt de ser-ho, amb la idea de posar en contacte persones formades amb empenta i talent amb l’ecosistema empresarial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El projecte està impulsat per Innobaix, l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Es fa una selecció de candidats per pujar al bus de la innovació, que recorre l’Àrea Metropolitana tot fent parada a empreses d’alt potencial, que reben els joves i els plantegen reptes que han de superar. Una ruta pel territori que ofereix l’oportunitat de conèixer empreses i guanyar noves habilitats per a la creació de models de negoci. Una ocasió única de participar en un procés d’innovació i creació, on descobrir i treballar els teus talents i viure noves experiències i aprenentatges.

El projecte es dirigeix a joves de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb estudis universitaris (grau acabat o a punt d’acabar) i en situació d’atur. Hauran d’aportar solucions innovadores als reptes plantejats per les empreses participants.

Com funciona?

Es formaran els equips amb 4 participants. L’objectiu és crear grups compensats i multidisciplinaris, conformats segons els perfils dels participants. Les empreses proposaran un repte a resoldre, sobre una necessitat o problemàtica de la seva organització o el seu sector. A cada equip se us assignarà un repte de forma aleatòria, al que haureu de donar resposta amb una idea de negoci innovadora i viable.

Els equips participants visitareu 4 empreses inspiradores que faran una sessió/xerrada per apropar-vos a la innovació, la digitalització i els nous models de negoci. Adquirireu nous coneixements que podreu aplicar a les respostes als reptes. Durant la ruta, un mentor de cada empresa rebrà l’equip assignat. Aquesta persona resoldrà els dubtes sobre el problema, les conseqüències i les necessitats, per tal d’entendre bé a què s’ha de donar resposta.

Rebran formació sobre com analitzar problemàtiques i necessitats a les empreses i com innovar aportant solucions, a més de com analitzar la viabilitat de models de negoci. Els  participants faran també un tour per l’ecosistema emprenedor de Barcelona, tot coneixent les oportunitats que ofereix la ciutat pels joves emprenedors. La ruta finalitzarà amb una acte final on un jurat professional escollirà la millor solució als reptes plantejats.

El desenvolupament del programa i la logística de la ruta estarà adaptada a grups bombolles, controlats amb les mesures de seguretat necessàries i ajustant-la a les recomanacions sanitàries per la COVID-19. Igualment, es seguiran les indicacions de cada organització per tal de fer les visites a les seves instal·lacions, adaptant el format de les sessions a les particularitats exigides en cada cas.

Inscripcions i sessió informativa

La ruta s’iniciarà amb l’acte de formació de perfils amb els joves l’1 de juny, a les 10.00h, a la seu d’Innobaix, al Citilab de Cornellà de Llobregat. Per inscriure’s i tenir més informació podeu accedir a aquest enllaç. Les persones interessades cal que tinguin el seu CV actualitzat a Linkedln. La participació en el programa és totalment gratuïta.