El Cau de Martorell celebra el seu 60è aniversari aquest cap de setmana

1679

L’Agrupament Escolta i Guia Joan XXIII de Martorell, El Cau, celebra aquest dissabte 1 de juliol el seu 60è aniversari amb un seguit d’actes. El tret de sortida serà al pati de l’Enrajolada, a les 17.00h amb l’exposició de fotos, la mostra de cultura popular, el pastís del 60è aniversari i altres sorpreses. Més tard, a la nit, es durà a terme el sopar popular de carmanyola, al carrer de Mossèn Pi, i en acabar, la festa continuarà a la plaça de l’Església amb els discjòqueis UPYD, Ruyex i Kolom.

Marc Cortina, cap, tresorer i secretari d’El Cau, diu que per celebrar l’aniversari de l’agrupació, “farem una festa que s’allargarà durant tot el dia. Començarem a la tarda amb diverses activitats per a infants, perquè les famílies puguin conèixer de primera mà els tallers que es fan habitualment a l’agrupació, i després els més petits podran bufar les espelmes. En acabar, farem un sopar de carmanyola, on cadascú portarà el que vulgui per menjar a la plaça de l’Església i a continuació podrem gaudir d’una festa, amb servei de barra i dj’s, que formen part del món d’El Cau, tant de Martorell com de la demarcació”.

Marc Cortina, cap El Cau Martorell

El Cau a Martorell es va fundar fa 60 anys i, des d’aleshores, ofereix als nois i noies la possibilitat de ser els protagonistes de la seva pròpia educació, amb l’objectiu que adquireixin el gust per les responsabilitats i es comprometin a favor dels altres. Actualment, més d’un centenar de nens i nenes formen part de l’agrupació, dividits en distintes unitats en funció de l’edat: Castors i Llúdriga: de 6 a 8 anys; Llops i Daines: de 8 a 11 anys; Ràngers i Noies Guies: d’11 a 14 anys; Pioners i Caravel·les: de 14 a 17 anys, i Trucs, a partir de 17 anys.

A més, també hi formen part una trentena de caps que vetlla per “transmetre als infants els valors d’educar amb el lleure, del respecte pels companys i per la natura. En definitiva, volem deixar el món millor de com l’hem trobat, fent que els nens i nenes puguin créixer en l’àmbit personal i emocional”, ha afirmat Cortina.

Marc Cortina, cap El Cau Martorell

Al llarg de l’any, les activitats d’El Cau es duen a terme els dissabtes, de 16.00 a 18.00h, on “presentem un espai còmode per a tothom, amb tallers adaptats a les diferents edats. Amb els recursos que tenim, fem treballs lúdics amb un rerefons eductiu o directament activitats formatives, com tallers o xerrades”.

Durant l’estiu, els monitors organitzen campaments que acostumen durar entre una setmana i 10 dies, arreu de Catalunya. Fins i tot, els més grans viatgen a l’estranger, com és el cas dels Trucs, que enguany visitaran el País Basc. “Aquest estiu s’encara amb moltes ganes, però també amb molt de respecte cap a la calor, els riscs d’incendi i la sequera. De moment, estem intentant que els campaments tirin endavant perquè els infants puguin gaudir-ne i recordar-ho”, expressa.

Marc Cortina, cap El Cau Martorell

Marc Cortina convida tothom a participar de la festa d’aniversari d’El Cau aquest cap de setmana i també a formar part de l’agrupació, posant-se en contacte personalment amb els membres de l’entitat a la seva seu, situada a la plaça de l’Església, 1, o a través del seu correu electrònic joanxxiii@escoltesiguies.cat.