El CB La Mercè i Mans Mercedàries fan pinya per reconstruir una escola a Equador

3133
Torneig bàsquet solidari La Mercè
Torneig bàsquet solidari La Mercè

Els 300 recaptats a la Jornada solidària del Club Bàsquet La Mercè, celebrada avui a les pistes del col·legi, ajudaran Mans Mercedàries a seguir reconstruint una escola devastada pel terratrèmol de 2016 a Equador. El torneig ha comptat amb un centenar de jugadors, des de preminis a seniors. En acabat, han gaudit del dinar de cloenda de temporada, on s’hi ha fet el lliurament dels diners als representants de l’ONG, Ton Tosset i Montse Torras.

Alumnes, exalumnes, professors, familiars i amics han pres part de la matinal solidària, que ha arrencat amb la competició de bàsquet 3×3 i la trobada de les escoles de bàsquet de La Mercè, José Echegaray i Juan Ramón Jiménez. Al migdia, s’han celebrat les finals dels concursos de triples de tir i supercistella des del mig del camp. Els guanyadors de cada categoria han estat obsequiats amb trofeus. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva, s’hi han atansat per agrair-los la seva participació.

“Fa uns sis anys se’ns va ocórrer que, a la festa de final de temporada, podíem col·laborar amb Mans Mercedàries organitzant aquest torneig”, ha explicat el president del CB La Mercè, Jordi del Amo. Tots els participants de categories infantils aporten un euro per cada competició en la què hi participen i els adults en donen tres. “Acostumem a recaptar uns 200 euros, que el club arrodoneix fins als 300. És per la relació que tenim amb ells, des de fa molts anys, ens sembla bé participar dels seus projectes i ho fem de tot cor”, ha comentat.

Jordi del Amo, president CB La Mercè

La secretària de Mans Mercedàries, Montse Torras, ha comentat que “és tradició que el primer cap de setmana de juny es faci la Jornada solidària de bàsquet”. “El més maco de tot és veure com tothom acudeix a la crida; com els exalumnes tornen a l’escola per participar-hi”, ha reconegut.

Montse Torras, secretària Mans Mercedàries

L’abril de l’any passat, Equador va patir un devastador terratrèmol que va soterrar les escoles mercedàries de Calceta i Puertoviejo. L’ONG martorellenca està ajudant en la reconstrucció de l’Escola Mercedes de Calceta, a la província de Manabí, que allotja més de 300 alumnes. Aquest estiu, els voluntaris de Mans Mercedàries realitzaran allà el seu 23è Camp de Treball, amb l’esperança de tornar la normalitat als escolars l’abril de 2018. “Hem anat enviant diners tot l’any perquè comencin a aixecar parets a l’escola”, ha indicat Torras. A l’estiu, la tasca de l’expedició serà “pintar i decorar el centre als matins, fer activitats i jocs a la tarda,i amb les famílies el cap de setmana”.

Montse Torras, secretària Mans Mercedàries

La Jornada solidària del CB La Mercè és un dels actes amb què Mans Mercedàries aconsegueix recaptar diners per al seu projecte. També n’han sumat amb la representació de l’obra Arsènic i puntes de coixí, el musical Mamma mia, i l’espectacle Bombolles Solidàries de Pep Bou. El proper dissabte (18.00h) faran un concert de gòspel a la parròquia de Santa Maria.