El Centre Cultural deixa de funcionar com a espai de vacunació

427
Vacunació al Centre Cultural

L’espai de vacunació ubicat a la planta baixa del Centre Cultural de Martorell tanca portes aquest dijous, 30 de setembre. S’hi han administrat més de 127.000 vacunes des que va obrir el 29 de març. Les segones dosis pendents s’administraran a la Biblioteca de Martorell. L’acció forma part de la nova fase en la campanya de vacunació de la COVID-19 que la regió sanitària Metropolitana Sud posa en marxa a partir d’octubre.

Amb el 73% de la població d’aquesta regió sanitària amb la pauta completa – i el 82% si només es considera la població que es pot vacunar, és a dir, la major de 12 anys-, Salut dona per finalitzada l’etapa de vacunació massiva i concentrarà aquesta activitat en els CAP i altres espais municipals.

L’estratègia de vacunació emprèn un nou rumb i se centrarà en la cerca proactiva de les persones que encara no s’han vacunat per diferents motius, així com en el desplegament d’accions locals de proximitat adreçades a col·lectius específics. De fet, des del mes d’agost, a la regió sanitària s’han realitzat més de 100 accions d’aquest tipus en les quals s’han administrat més de 12.000 dosis.

D’acord amb aquesta nova fase, en els propers dies deixaran d’estar operatius els cinc punts de vacunació massius de la regió, el Centre Cultural de Martorell, la Fira de Cornellà, La Farga de l’Hospitalet, Cal Figarot de Vilafranca del Penedès i el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, on s’hi han administrat en total més d’1.160.000 vacunes des de la seva obertura.

Aquests punts, que han estat gestionats pels equips d’Atenció Primària, han estat clau per desenvolupar amb èxit la primera fase de la campanya, fent-ho d’una manera àgil i eficient i, alhora, còmoda per a la ciutadania. A partir d’ara, les persones que hagin rebut la primera dosi en un d’aquests punts i tinguin pendent la segona, seran citats en punts alternatius i propers que s’obriran específicament per complir aquesta funció i garantir l’administració de segones dosis pendents.