El Cineclub presenta ‘Els 400 cops’, una de les millors pel·lícules del cinema francès

718

Aquest divendres, 11 de novembre, l’associació Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, projecta la pel·lícula Els 400 cops, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols. Un drama francès del 1959, que va suposar el debut com a director de François Truffaut. Rodada en DyaliScope, és protagonitzada per Jean-Pierre Léaud, Albert Rémy, i Claire Maurier. Les entrades es poden comprar a través del web entrades.martorell.cat.

Considerada com una de les pel·lícules que defineix la nouvelle vague francesa, mostra molts dels trets característics d’aquest moviment. Escrita per Truffaut i Marcel Moussy, la pel·lícula tracta sobre Antoine Doinel, un adolescent incomprès de París que lluita amb els seus pares i professors pel seu comportament rebel. Filmada a París i Honfleur, és la primera d’una sèrie de cinc pel·lícules en què Léaud interpreta el personatge semi-autobiogràfic.

La pel·lícula va rebre nombrosos premis i nominacions, inclòs el Premi a la millor direcció, el Premi OCIC i una nominació a la Palma d’Or del 12è Festival Internacional de Cinema de Canes, el 1959. També va ser nominada a l’Oscar al millor guió original l’any 1960. És considerada una de les millors pel·lícules franceses de la història del cinema.