El Circuit d’Acollida Local ha format una quarentena de persones en aquest 2017

1128
Lliurament de diplomes Circuit d'Acollida Local 2017
Lliurament de diplomes Circuit d'Acollida Local 2017

El Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries de l’Ajuntament de Martorell ha tancat l’edició de 2017 del Circuit d’Acollida Local (CAL) amb el lliurament de diplomes a les persones estrangeres residents a Martorell que hi han participat. La cerimònia ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament, on l’alcalde Xavier Fonollosa i el tinent d’alcalde Adolf Bargués han donat la benvinguda oficial a aquests nous residents del municipi i els han lliurats els diplomes per haver completat el CAL.

El Circuit d’Acollida Local s’emmarca dins la Llei d’Acollida de Persones Estrangeres i de les Retornades a Catalunya impulsada pel govern de la Generalitat de Catalunya el 2010. A Martorell, poden ser destinatàries del CAL les persones estrangeres immigrades; les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària; les refugiades; les apàtrides i les retornades. Aquest Circuit d’acollida està format per tres formacions diferents: el Coneix Martorell, que a imparteix coneixements entorn el poble i les legislacions, administracions i cultura i tradicions locals i de Catalunya; el Coneix Català, que aporta al participant coneixements bàsics de la llengua catalana; i un mòdul laboral que informa sobre els diferents tipus de contractes o els drets i deures dels treballadors, entre d’altres.

A banda de conèixer la cultura i societats del nou lloc on viuen, assolir el CAL permet als residents immigrants comptar amb part de la documentació necessària per realitzar alguns tràmits com la renovació del permís de residència o el certificat d’arrelament. Sergi Aragonés, formador del CAL a Martorell, afirma que des de Benestar Social es potencia que el màxim de gent nouvinguda passi per aquest circuit “per a integrar-se dins la nostra societat, per a què tinguin coneixement de la llengua i com funcionen diferents àmbits del municipi”.

Sergi Aragonés, formador al Circuti d'Acollida Local

El Marroc, Ghana i Guatemala són els països d’origen dels participants que avui han rebut aquest reconeixement per part de l’Ajuntament de Martorell. L’alcalde Xavier Fonollosa ha recordat que Martorell sempre ha estat un municipi d’acollida de gent d’arreu i que ho continuarà sent. “A Martorell tenim molta gent de molts llocs diferents, però el més important és que convisquem tots junts i que hi hagi cohesió social”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Enguany s’han lliurat un total de 39 diplomes a aquells participants que han completat les tres formacions del CAL. El passat mes de juny se’n van entregar 25 i aquest matí s’han entregat els 14 restants, corresponents a aquelles persones que han finalitzat els cursos en el darrer trimestre de l’any. En total, però, aquest 2017 hi ha hagut 179 persones ateses, que bé acaben de començar la formació o que no han completat la totalitat dels tres cursos que conformen el Circuit d’Acollida Local.