El Club de Futbol Martorell remunta i s’apropa a les places de Superlliga

538
Fotografia: Club de Futbol Martorell

El primer equip masculí del Club de Futbol Martorell se situa a només un punt de l’ascens directe a la Superlliga després d’imposar-se diumenge al filial de l’Europa per 2 a 1. Els blanc-i-vermells són ara setens amb 38 punts, a només un del Santboià, cinquè i darrer equip que asseguraria plaça a la nova categoria que ha creat la Federació Catalana de Futbol per la temporada vinent. De la seva banda, el Sala 5 necessita encara un punt per aconseguir la permanència després de caure al Pavelló (3-5) contra O’Parrulo i, en waterpolo, mala jornada per als equips femení i masculí del CN Martorell.

L’equip de Torrent de Llops arriba al darrer tram de competició en forma, després de quatre partits sense perdre. Diumenge, els martorellencs van haver de remuntar davant el filial europeista, que va avançar-se molt aviat, quan només havien passat dos minuts. El porter blanc-i-vermell Toni Domínguez va haver d’intervenir per evitar el segon gol en contra, i Albert Garrido i Carles Güell van intentar igualar el marcador durant la primera meitat.

A la represa, els blanc-i-vermells van mostrar més arguments. Alejandro es va estrenar com a golejador blanc-i-vermell al minut 65, i el va seguir Alfredo (71′), que va transformar el gol que va valer tres punts.

Aquest resultat és, segons l’entrenador Javi Gómez, “el premi a la constància de l’equip i el bon treball que han ofert durant les darreres setmanes”.

Javi Gómez, entrenador del CF Martorell

En femení, les blanc-i-vermelles van caure dissabte per 3 a 1 contra el Sant Cugat. Magnolia Castellnou va ser l’autora del gol visitant al minut 47 que neutralitzavael que havia fet anteriorment Aranda (25′). Però en la segona part, les roig-i-negres van fer dues dianes més, al 70 i al 83, que van fer que els punts es quedessin a casa. Ara, les martorellenques se situen penúltimes de la taula amb 18 punts.

El primer equip del Sala5 Martorell necessitarà encara un punt per certificar la seva continuïtat a la Segona Divisió de futbol sala. Els vermells no van poder amb l’O Parrulo (3-5), tot i que les derrotes de El Valle i Benavente deixen les coses igual amb una jornada menys per disputar. Ja només en queden tres i la distància respecte al descens sent de 8 punts.

En la primera meitat, el control del joc va quedar força repartit. L’O Parrulo generava més perill als primers minuts, però el Sala5 s’hi defensava bé, mostrant-se fort en defensa i neutralitzant els intents dels gallecs. Fouad va gaudir de dues ocasions pràcticament seguides, estavellant, primer, una pilota en el cos del porter visitant, i després, en el pal de la porteria. Però quan millor estava el Sala5, l’O Parrulo va transformar el 0 a 1. Carlos Cayado marcava aprofitant una jugada des de la banda dreta. I només un minut més tard arribava la resposta dels locals: David Ruiz, explotant la seva versatilitat a la posició de pivot, feia l’1 a 1 i deixava tot obert abans del descans.

En la represa, l’efectivitat va aparèixer en més ocasions per als vermells, que van posar contra les cordes els visitants. Malgrat això, Adri va fer l’1 a 2 i va tornar a avançar el seu equip. Després d’aquest gol, els de Víctor González van reaccionar i van ajustar el marcador fins al 2 a 3, amb la diana d’Eric Panès. Hélder va marcar el 2 a 4 i Ferran Ruiz va ajustar el 3 a 4, però un gol a les acaballes va suposar el 3 a 5 definitiu.
Per a l’entrenador Víctor González, els errors propis van determinar el resultat final

Víctor González, entrenador del Sala 5 Martorell

Aquesta derrota deixa els martorellencs 8 punts per sobre del descens, sense canvis a la classificació.

Doble jornada de partits per als absoluts del Club Natació Martorell. En femení, les de Rafa López van perdre dissabte per 16 a 5 contra el líder, el CN Mataró, en la dissetena jornada de lliga, l’última de la primera fase.

Per a l’entrenador martorellenc, l’esforç físic els va passar factura i en el segon temps van acusar-lo i va fer que les del Maresme estiressin l’avantatge i certifiquessin el triomf.

Rafa López, entrenador del femení del CN Martorell

En masculí, els de Diego Vigo van caure també dissabte per 12 a 8 contra el CN Banyoles en el partit de tornada de la fase pel setè al desè lloc. Després d’aquesta derrota, s’enfrontaran a la Creu Groga a partir del 13 de maig.

El Bàsquet Martorell tanca la temporada perdent a La Bisbal

En bàsquet, derrota del primer equip sènior masculí del CB Martorell contra La Bisbal Bàsquet per 86 a 72. Dissabte, els de Jordi Pi van acomiadar la temporada 2022-2023 en un partit en el que ja no hi havia res en joc per als blaus, amb la permanència al sarró.

Els martorellencs van anar quasi sempre a remolc, acabant el primer quart amb un lleuger desavantatge de 26-21 i, al descans, perdent de 9 punts: 48 a 39. En un tercer quart molt poc anotador , van arribar a apropar-se de cinc, però l’estirada final dels gironins va ser definitiva per certificar el triomf dels de casa, en un partit on Jordi Catalan va ser e3l màxim encistellador dels visitants amb 13 punts. El Martorell acaba la lliga en la desena posició amb un balanç final de 9 victòries i 17 derrotes.