El Club Natació Martorell celebra el 85è aniversari amb una gran nedada solidària

1030

El Club Natació Martorell organitza aquest proper dissabte 3 d’octubre, a partir de les 13.00h, al Complex Esportiu La Vila una nedada solidària amb la Creu Roja de Martorell. La cita s’inclou dins els actes de celebració del 85è aniversari del Club. El proper 6 d’octubre, data de naixement de l’entitat, organitzaran la conferència-xerrada El millor dels nostres 85 anys.

La gran nedada solidària dividirà els participants en sis equips per franges d’edat que hauran de fer 50 metres cadascun. Del total de la recaptació, un 85% es donarà a la Creu Roja de Martorell per a obra social. Posteriorment es farà un dinar informal per a socis i col·laboradors en què els assistents també podran col·laborar amb un donatiu.

El proper 6 d’octubre farà 85 anys que el club Natació Martorell va inaugurar la seva piscina. Tot i que alguns precursors ja havien creat abans l’estructura del que seria l’entitat, aquell 6 de octubre de 1930 va ser realment el moment en que va començar la seva història. Al llarg d’aquests anys, el Club ha aconseguit diverses fites esportives i ha estat un revulsiu social a Martorell.

Ja des dels inicis, els campionats i títols que es van assolir, tant en Natació com en Waterpolo i fins i tot en Salvament i Socorrisme, van portar el nom de Martorell per tots el racons i a tots els nivells de l’àmbit de l’esport.

Cal destacar l’equip de Waterpolo que es va proclamar sots-campió d’Espanya el 1948 o, el mateix any, la participació del martorellenc Valentí Sabaté en la selecció espanyola de Waterpolo que va jugar als Jocs Olímpics de Londres.

Els diversos equips de Waterpolo han estat al llarg dels anys tot sovint a la Divisió d’Honor. Recentment, la nedadora Núria Marquès es va penjar quatre medalles als Campionats d’Europa de natació adaptada celebrats a Eindhoven l’any 2014.

‘El millor dels nostres 85 anys’
Amb la celebració d’aquest aniversari es pretén promoure la part més solidària de l’entitat, alhora que es vol difondre la història i reafirmar els valors socials i esportius del Club. Per això el mateix dia 6 d’octubre el Club ha organitzat la conferència – xerrada El millor dels nostres 85 anys, que tindrà lloc, a les 20.30h, a l’Auditori Centre Cultural de Martorell (Pl. de les Cultures, s/n).