El Club Social Punt de Trobada reforça l’atenció telefònica i per xarxes als seus usuaris

546
15 Aniversari Punt de Trobada

El Club Social Punt de Trobada, un dels recursos d’inclusió comunitària per a persones amb un diagnòstic de salut mental dins l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, reforça aquests dies l’atenció als usuaris. El seguiment telefònic, l’atenció psicològica en línia i la cura presencial als que viuen en una llar amb suport són els serveis que presten i que consideren cabdals per ajudar aquestes persones, especialment vulnerables en el context actual.

Davant el confinament i la impossibilitat de fer ús de les instal·lacions del carrer Verge de la Mercè número 7, el Club Social Punt de Trobada reforça l’atenció telemàtica. Marta Escorigüela, coordinadora de l’associació, explica que “estem parlant d’un col·lectiu més vulnerable davant la situació, amb un risc més alt de patir una crisi de la seva malaltia”.

Amb el reforç d’aquestes eines, s’intenta que aquesta seixantena de persones “mantingui el vincle amb els educadors i entre ells, per evitar l’aïllament i els efectes que aquest els pot provocar”. “Ajudar-los en els moments en els que l’ànim decau i se’ls fa més complicat, recordant-los que ara hem de ser forts i aguantar, perquè tot això passarà, ens tornarem a veure i tornarem a la normalitat”.

Marta Escorigüela, coordinadora de l'Associació per la Salut Mental

Els quatre educadors del Club Social han ampliat el seguiment telefònic i a través de les xarxes socials per a tots els usuaris, amb la finalitat d’ajudar-los a que es distreguin, un servei que els membres de junta de l’associació amplien també als socis. Alhora, mantenen el servei d’atenció psicològica, i visiten quatre cops per setmana les dues persones que viuen a la llar amb suport a Sant Andreu de la Barca.

Marta Escorigüela, coordinadora de l'Associació per la Salut Mental

Escorigüela reconeix que les tecnologies actuals són eines que estan ajudant molt a superar el moment “perquè ens comuniquem a través de trucades de telèfon, missatges de WhatsApp o videotrucades”.

Marta Escorigüela, coordinadora de l'Associació per la Salut Mental

La coordinadora exposa que “som una associació oberta a la gent i mantenim els telèfons actius per a qualsevol persona que ens necessiti, per donar-li suport i assessorament”, a més dels usuaris que, òbviament, en són la prioritat. El telèfon és el 676 71 11 50.

Marta Escorigüela, coordinadora de l'Associació per la Salut Mental

El Club Social Punt de Trobada es dirigeix a persones majors d’edat amb una problemàtica social derivada d’un diagnòstic de salut mental que es trobin en un període d’estabilitat clínica i que mantinguin una motivació i autonomia suficients per dur a terme les activitats que se’ls proposa.