El col·lectiu Músics de Martorell s’estrena amb una sessió de micro obert a la Casa de Cultura

1213
Toni Comaposada. Músics de Martorell

La Casa de Cultura ha acollit, aquest dissabte, l’acte de presentació del col·lectiu Músics de Martorell. Diversos grups i artistes locals han actuat en una sessió de micro obert, en què tothom que volgués ensenyar la seva música hi tenia cabuda. Precisament, l’entitat es posa en marxa amb l’objectiu de crear una xarxa oberta als músics martorellencs i promoure la producció musical del municipi.

L’encarregat de donar el tret de sortida ha estat el guitarrista Toni Comaposada, que ha interpretat des de peces clàssiques i populars fins a temes actuals. El mateix Comaposada, un dels impulsors del col·lectiu, ha explicat que “la idea és promocionar la música, generar sinergies entre diferents entitats del poble i fer caliu musical”. “Som músics del poble que tenim més o menys implicació en la música, més o menys qualitat musical. Hi ha gent de boníssima qualitat i estaria bé que poguessin començar aquí, que no s’haguessin de buscar la vida fora”, ha afegit el guitarrista.

Toni Comaposada, membre del col·lectiu Músics Martorell

La següent actuació ha estat la de la cantant i guitarrista Nina Cintas, que ha interpretat amb el percussionista Albert Puig tres cançons: Subsistencia, Escalón i Cafè d’arròs. Cintas ha aprofitat per anunciar que totes tres es podran escoltar pròximament en el seu primer disc. Després, ha acompanyat amb la guitarra Lluís Cintas, que ha cantat una versió en català del mític Hallelujah.

El grup Bouzouki Dance BETA ha mantingut el públic animat amb els temes La veu del seny, Endevina la ciutat i Blau cel. Tot seguit, Manolo K ha sorprès els presents fent música sense necessitat de pujar a l’escenari, a través d’una aplicació del mòbil. Altres artistes, com Eugeni Muriel o Xavi Lahora, l’han acompanyat des de l’escenari tocant la bateria, la guitarra i el piano. L’acte ha acabat ben amunt amb l’actuació del grup Mama Patxanga, que ha fet ballar els assistents amb les cançons Seguem arran i Me importa.

El col·lectiu comença a caminar

La llavor de Músics de Martorell es va plantar el passat mes de setembre, quan es van fer les primeres reunions per impulsar el col·lectiu. Ara, sis mesos més tard, ja és una realitat. Es tracta d’un grup obert a tots els músics locals, independentment del seu gènere musical i del seu grau de professionalització.

Tal com ha anunciat Toni Comaposada, el col·lectiu es reunirà “un diumenge de cada mes, a les 20.00h, i la propera trobada serà el 28 d’abril”. Comaposada, en nom de la nova entitat, ha volgut convidar tots els músics del municipi a participar-hi: “Com més siguem i més transversal sigui [el col·lectiu], tots ens el sentirem més nostre”.

Toni Comaposada, membre del col·lectiu Músics Martorell

A més, ha explicat que els membres del col·lectiu s’organitzen a través d’un grup de WhatsApp, on podrà entrar tothom que hi tingui interès i ho demani.