El Col·legi La Mercè de Martorell bufa les espelmes del seu 160è aniversari

175
160è aniversari La Mercè

El Col·legi La Mercè de Martorell ha celebrat aquest dilluns el seu 160è aniversari. A les activitats programades per commemorar l’efemèride no hi han faltat els alumnes i professors del centre, així com l’alcalde, Xavier Fonollosa.

El dia ha començat amb una celebració simbòlica, a les 12.00h, a la pista jardí d’El Progrés, on tota l’escola i algunes entitats s’hi han reunit per bufar les 160 d’un pastís al·legòric, amb unes posteriors paraules del director pedagògic de l’escola, Dani Moll. A les 15.00h, hi ha hagut una ballada de gegants i capgrossos, on hi han assistit també els cursos d’Infantil i Primària.

El director Dani Moll, qui segueix exercint també de professor al col·legi, creu que “160 anys és una data prou important per a recordar i és per això que el dia s’ho valia per fer aquest tipus de celebracions”.

Dani Moll, director Col·legi La Mercè

La celebració del 160è aniversari de l’escola coincideix també amb l’inici del projecte Cambridge Educational Partner, una aliança entre el La Mercé i el Cambridge University Press, editorial de la Universitat de Cambridge. L’acord entre les dues entitats neix amb l’objectiu de construir un marc que garanteixi l’excel·lència en l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua anglesa.

“Volem que La Mercè tingui un distintiu en el nivell d’anglès, però és un procés que de vegades és una mica llarg. De totes maneres, ja fa anys que vam engegar classes complementàries en anglès, extraescolars en anglès..”. “Aquest projecte és un pas més per millorar la llengua anglesa entre els nostres alumnes”, esmenta Moll.

Dani Moll, director Col·legi La Mercè

També aquest curs el Col·legi La Mercè de Martorell ha inaugurat un nou edifici destinat a Educació Infantil. Les noves instal·lacions acullen alumnes de P3, P4 i P5 just al costat de l’edifici principal del número 47 del carrer del Mur, oferint un projecte educatiu i pedagògic renovat.

Des del centre educatiu es mostren molt il·lusionats i contents amb el nou edifici, ja que els hi ha permès que “hi hagi més espai lliure i s’hagin pogut fer una sala de visita més gran, una aula d’audiovisual… realment totes les etapes han guanyat”, explica el director.