El concert de Mans Mercedàries recapta 1.600 euros per construir una escola a Kenya

684

L’ONG Mans Mercedàries ha aconseguit recaptar 1.600 euros amb el concert solidari que ha celebrat aquest dissabte a El Progrés, amb les actuacions d’Anna Roig i l’Ombre de ton chien, i el grup Painomi. Els diners serviran per continuar amb el projecte de construcció d’un centre infantil i escola al barri d’Ongata Rongai de Nairobi (Kenya). L’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, i d’altres regidors de l’equip de govern, han volgut col·laborar amb la causa.

Anna Roig i l’Ombre de ton chien, immersos en la gira de promoció del darrer disc, Un pas i neu i un pas, han interpretat temes del nou àlbum, així com alguna de les seves cançons més populars dels seus 10 anys d’història: Corro sota la pluja o Bigoti vermell.

Per la seva banda, Painomi, grup composat per exalumnes del Col·legi La Mercè, ha presentat un repertori del seu segon disc, Podria ser pitjor, podria ploure, una versió de la cançó Tornado, de Sigur Ros, i alguna cançó del seu primer treball homònim, produït per Oriol Farré, de Gossos.

Durant tot el concert, s’han anat projectant fotografies del Camp de treball que l’ONG va fer l’any passat a Ongata Rongai. Ambdues formacions musicals han rebut una samarreta de l’ONG Mans Mercedàries i braçalets amb la inscripció en suhaili hakuna matata (no et preocupis).

L’ONG ha aconseguit recaptar amb aquest concert 1.600 euros que “ajudaran econòmicament a seguir construint el centre educatiu Our Lady of Mercy Kindergarten al barri d’Ongata Rongai (Nairobi, Kenya), on Mans Mercedàries hi tornarà aquest estiu”, ha dit el membre de l’entitat, Ton Toset. El barri és d’alt risc social a causa de la delinqüència i dels segrestos d’infants per al tràfic d’òrgans.

Les missioneres mercedàries “van pensar a construir un centre educatiu dins de la missió per escolaritzar els nens del barri i perquè fessin activitats enlloc lloc d’estar pels carrers. Els caps de setmana el centre serveix per a activitats formatives i socials per als joves i famílies”, ha explicat.

Fins avui, Mans Mecedàries “ha aconseguit enviar 73.754,61 euros al projecte d’Ongata Rongai a través de diferents iniciatives solidàries, més 16.000 euros d’ajuts de les Fundacions CAI i Ibercaja”, ha recordat Toset. Així doncs, ja han pagat 89.754,61 euros dels 268.277,72 que costa en total l’escola de tres plantes.

Teatre solidari
També en clau solidària, els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi La Mercè van representar l’obra Mar i Cel, d’Àngel Guimerà, el passat dia de Sant Jordi a El Foment, davant 175 espectadors. Anteriorment, també n’havien fet una representació al centre escolar. Aquest dijous passat van visitar el Centre Neuropsiquiàtric Sagrat Cor i divendres la Residència de Sant Joan de Déu per representar l’obra dins el projecte servei comunitari de l’escola.