El Concurs de Superlectors de la Biblioteca Martorell fomenta el gust per la lectura infantil

563

Fins el 15 de setembre és en marxa la primera edició del Concurs de Superlectors de la Biblioteca Martorell. Els requisits per participar-hi són tenir entre 5 i 14 anys, ganes de riure, somiar i viatjar a través dels llibres. Un centenar de nens i nenes ja s’hi ha apuntat.

El Concurs de Superlectors és un certamen de lectura infantil amb l’objectiu de llegir com més llibres millor, fins a arribar al total de 20. Es divideix en tres categories: el grup blau (de 5 a 6 anys), el grup vermell (de 7 a 10 anys) i el grup verd (d’11 a 14 anys).

Per participar-hi només cal anar a la Biblioteca Martorell i inscriure’s al concurs. “Els participants rebran un arbre de cartró per penjar-lo a la sala infantil i cada cop que llegeixin un llibre de la seva categoria i omplin una fitxa els hi donarem un botó petitó de colors perquè l’enganxin a la casella del seu arbre”, ha explicat la directora de la Biblioteca, Mercè Parera. Quan hagin llegit els 20 llibres l’arbre ja estarà ple i el lector serà tot un superlector campió.

Com a requisit, cal tenir el carnet de la Biblioteca i tots els llibres que es llegeixin s’han d’agafar en aquest equipament i han de ser de la categoria corresponent a cada franja d’edat o superior.

El Concurs de Superlectors va començar el 23 d’abril i durarà fins el 15 de setembre. L’entrega de diplomes i dels premis per aquells participants que hagin arribat a ser superlectors campions, es realitzarà el dijous 1 d’octubre (18.00h).

La lectura afavoreix el desenvolupament infantil

La lectura afavoreix un millor desenvolupament afectiu i psicològic dels infants, i també els dóna l’oportunitat d’experimentar sensacions i sentiments amb els quals gaudeixen, maduren i aprenen. “Amb els llibres comparteixen moments gratificants en família reforçant així el vincle amb els pares. En definitiva, amb la lectura els nens i nenes creixen en tots els sentits”, ha afirmat Parera.