El Consell d’Infants s’implica en l’elaboració de l’Agenda Urbana Martorell 2030

1726
Agenda Urbana Martorell 2030 Consell d'Infants

L’Ajuntament de Martorell, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la participació de ciutadans i ciutadanes de Martorell, està construint les directrius estratègiques de futur per Martorell a través de l’Agenda Urbana 2030.

La participació ciutadana és cabdal per la creació d’aquest document estratègic perquè reculli, realment, les visions dels diferents agents del territori i perquè tots els veïns i veïnes de Martorell se sentin identificats amb la nostra Agenda Urbana 2030.

Dins d’aquest marc, durant els mesos d’abril i maig d’aquest any, s’han dut a terme diverses activitats de participació com ara tallers i una enquesta en la qual ja han participat més de 600 persones.

Els tallers s’han adreçat a tres grups de població: tècnics municipals, ciutadania i infants. El taller amb els infants s’ha realitzat emmarcat en dues sessions del Consell d’Infants, per tal de saber com volen que sigui Martorell el 2030 i recollir les seves propostes en l’elaboració de l’Agenda Urbana. La participació els implica de forma activa en els projectes del municipi i aprenen a créixer com a ciutadania participativa i corresponsable, donant la seva opinió i respectant la dels altres.

Els nens i nenes representants de cadascuna de les classes de 4t, 5è i 6è de totes les escoles, van imaginar escenaris de futur per al Martorell de 2030 en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i amb els reptes reals que viuen o veuen en el seu dia a dia.

Els menuts van apostar per un municipi amb energia més neta i assequible; més salut i benestar per a tothom; més igualtat de gènere; erradicar la pobresa; fam zero; treball digne i creixement econòmic; reducció de les desigualtats; consum i producció responsable; educació per a tothom de qualitat; pau i justícia.

Agenda Urbana Martorell 2030 Consell d'Infants

Enquesta en línia fins diumenge

Els veïns i veïnes també han pogut aportar la seva visió, des del passat 20 de maig, a través d’una enquesta a peu de carrer o telemàticament en la web de l’Agenda Urbana 2030. Fins al moment, se n’han fet més de 600 enquestes. Els interessats a participar encara poden fer-ho, fins aquest diumenge 19 de juny, en l’enquesta en línia al web www.agendaurbanamartorell.cat.