Seminari de síntesi del cicle ‘L’Esport saludable al servei de l’educació, la cultura i la cohesió social’

461

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell ja ha obert les inscripcions per al seminari de síntesi del cicle ‘L’Esport saludable al servei de l’educació, la cultura i la cohesió social’ celebrat l’any passat. La sessió se celebrarà el 28 de febrer i complementarà el treball previ de les anteriors cites del cicle, que s’emmarca en el nomenament de Martorell Ciutat Europea de l’Esport 2023. Pretendrà generar coneixement i experiències sobre l’esport i la resta d’àmbits del seu enunciat.

La jornada desgranarà l’anàlisi de les reflexions compartides al llarg dels seminaris precedents i dels projectes explorats, de la mà de professionals de diferents àmbits i agents de territori. També es platejaran nous reptes de ciutat enfocats a millorar i transformar la societat.

Serà a partir de les 09.00h, quan es posaran en marxa les acreditacions, i mitja hora més tard, la periodista vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya Núria de José Gomar, donarà la benvinguda i presentació als assistents.

Tot seguit, es presentarà el Dossier de conclusions (1) a càrrec de diferents professionals de l’àmbit de la salut, l’educació, la cultura i la cohesió social. Després d’una pausa-cafè, a les 12.00h el director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), Valentí Santos, parlarà de ‘Nous reptes de ciutat’.

Tot seguit, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa farà la cloenda institucional de l’acte i s’obrirà un espai de networking amb dinar a peu dret -amb reserva prèvia- pels volts de les 13.45h.

Per apuntar-se a la sessió caldrà dirigir-se al web www.martorellciutateuropeaesport.cat i omplir el formulari corresponent.

Les diverses sessions celebrades l’any 2023

El cicle de seminaris ‘L’Esport saludable al servei de l’educació, la cultura i la cohesió social’ es va iniciar el 16 de març de 2023 amb la sessió ‘Esport i Salut: Recepta sanitària esportiva i social’. En aquella ocasió es va tractar a fons el concepte de recepta sanitària esportiva i social i es van intercanviar experiències i dubtes dels assistents.

Les trobades van continuar el 13 d’abril amb el tema ‘L’esport educatiu a temps complert i el seu impacte en la millora de les oportunitats educatives’ o la relació entre esport i educació. També es van abordar altres temàtiques, com ara els valors (29 de juny); la cohesió social (14 de setembre); les polítiques locals (19 d’octubre) o la diversitat (23 de novembre). La jornada de cloenda va tenir lloc el 14 de desembre.