Martorell celebra dissabte el primer Dia de la Cooperació al Desenvolupament

1742
Dia de la Cooperació al Desenvolupament
Dia de la Cooperació al Desenvolupament

El 10 de març se celebra per primera vegada el Dia de la Cooperació al Desenvolupament, una jornada que ajudarà a difondre i a donar visibilitat a la tasca de les entitats de cooperació de Martorell. La cita, organitzada per la Regidoria de Cooperació, es durà a terme durant tot el dissabte a l’edifici El Círcol i a la plaça de la Vila, i inclourà estands amb informació de les entitats i venda solidària d’articles, tallers, actuacions, una taula rodona i una exposició.

Mans Mercedàries, Vendanthangal Samar, Amics de Fundase Bolívia, Ocularis Associació i Fundación Anepal són les cinc entitats que tenen seu o vinculació amb Martorell i que participaran a la cita. El seu denominador comú és la cooperació i la promoció de programes de desenvolupament a diferents països del món. De fet, el Dia de la Cooperació al Desenvolupament neix de les taules de treball que la Regidoria de Cooperació organitza amb aquests entitats i de les que no es descarta que en surtin nos projectes en un futur, segons ha dit la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera. Ara, totes elles coincidiran per primer cop en un mateix espai a Martorell a través d’aquesta jornada.

Míriam Riera, regidora de Cooperació

La jornada tindrà com a escenaris la plaça de la Vila i El Círcol. Al matí, de 10.00 a 14.00h, hi haurà la Fira de la Cooperació, en la que cada entitat disposarà d’un estand amb informació pròpia i una taula de productes a la venda per recaptar diners. Acompanyaran els estands 6 tallers –de bombolles gegants, de maquillatge o de fer ulleres de cartró, per exemple- en els que no es demanaran diners per participar-hi, perquè volem que siguin accessibles a tothom, però al costat s’hi posaran unes guardioles solidàries per a que tothom qui vulgui pugui fer la seva aportació. Les actuacions del grup de ball bolivià Fraternidad Cultural Karumanta i l’espectacle “Tot Sol…i núvol” de la Cia. LePuant.

A les 18.00h, a El Círcol, se celebrarà una taula rodona titulada ‘Com cooperem des de Martorell’, en el que les entitats explicaran la seva tasca en cada un dels països en què cooperen. Tot seguit, a les 19.00h, s’inaugurarà a l’equipament l’exposició del mateix nom, amb textos explicatius i fotografies que il·lustren tot allò que fan aquestes entitats.

 

Dia de la Cooperació al Desenvolupament