El Dia Internacional dels Museus se celebrarà a Martorell en un moment d’efervescència dels equipaments

1589
Visites teatralitzades
Visites teatralitzades

Martorell s’afegeix un any més a la commemoració del Dia Internacional dels Museus del 18 de maig amb tres activitats per apropar el patrimoni local a tothom. La programació s’iniciarà a l’Enrajolada el dimecres 17 i continuarà amb una xerrada a la Farmàcia Bujons (dia 18) i amb la Nit dels Museus al Vicenç Ros (dia 20). El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, recalca la voluntat de fer una aposta cultural qualitativa i que els martorellencs s’apropin, cada cop més, als museus locals.

El Dia Internacional dels Museus és una data fixada pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de 1977 per conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Museus de Martorell s’hi ha afegit amb l’òpera per a infants ‘Miau’, amb peces de Rossini i Mozart, entre d’altres, a l’Enrajolada Casa-Museu Santacana el dimecres 17 de maig (17.30h). La historiadora de l’art Maria Carme Palou, impartirà la xerrada ‘plantes que curen, plantes que maten’ (19.00h) a la Farmàcia Bujons el dijous 18 (19.00h). Finalment, el dissabte dia 20 (20.00h) es celebra el MartoQuiz, un joc per refrescar la memòria sobre temes martorellencs, al Museu Vicenç Ros. Aquesta proposta també és gratuïta, però precisa de reserva prèvia al telèfon 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat.

PROGRAMA DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS A MARTORELL

El regidor Sergi Corral apunta que “no podia ser d’una altra manera que ens afegíssim a aquesta commemoració. Des de Museus ja fa mesos que hi treballem”. La raó és la bona resposta de públic en anys anteriors. “És una altra manera de veure els Museus, en horaris diferents, i si el temps acompanya, acostuma a venir molt de públic”.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

Més afluència a les visites teatralitzades als museus

La creixent acceptació dels museus entre la ciutadania es va fer palesa a la darrera Fira de Primavera. “Vam ampliar de dues a tres visites teatralitzades diàries degut a la demanda. Dissabte van venir 53 persones al Museu Vicenç Ros i diumenge en van participar 70 a l’Enrajolada”, explica el regidor, per a qui aquesta proposta “és una oportunitat per veure els museus d’una manera diferent, a través de la recreació de personatges històrics vinculats a cada espai, que són representats d’una manera molt amena per actors locals”. La programació de la Fira va incloure també les portes obertes a la Farmàcia Bujons i l’activitat infantil ‘Festa i Fusta a l’Enrajolada’.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

Corral: “A la Fira vam apostar per la qualitat de la programació”

Aprofitant l’avinentesa, el regidor destaca que “els comentaris que ens arriben de la gent, tant pel que fa a les propostes dels museus com a la resta d’activitats culturals de la Fira, han sigut molt bons i han posat l’accent en la qualitat”. Un objectiu perseguit “des de la Regidoria que encapçalo. Tenim clar que hem de fer una aposta per la qualitat més que per la quantitat a les programacions”, diu Corral.

El regidor posa com a exemple d’això “el fet de portar a Martorell un compositor com l’Albert Guinovart per la llegenda del Pont del Diable i la masterclass, programar un Piromusical en el que hi vam posar l’ànima o el gran concert de l’Anna Tobella”. Per tot plegat, destaca, “volem evitar que la gent de Martorell hagi d’anar sempre a Barcelona a consumir cultura. Per què no en podem tenir, aquí? Tenim ganes d’invertir bé els diners per a portar qualitat i fer possible que Martorell sigui un referent cultural del nostre entorn, com ja comença a passar en l’actualitat”.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni