El doctor Jesús Ezquerra pren el relleu en la gerència de l’Hospital Sagrat Cor

1028
Dr. Ezquerra, nou gerent Hospital Sagrat Cor de Martorell

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell compta, des d’aquest mes de març, amb nou gerent. El doctor Jesús Ezquerra relleva en el càrrec a José María Peña, qui deixa la gerència per jubilació. Ezquerra, actual director gerent de l’Hospital Sant Rafael de Barcelona, compatibilitzarà ambdues responsabilitats.

El nou gerent s’ha mostrat “agraït per la confiança dipositada. Tinc experiència en la gestió de centres sanitaris, però assumir la responsabilitat d’un centre monogràfic, dedicat a la salut mental, és tot un repte. És un projecte clar i consolidat, i el meu encàrrec és fer-lo créixer i evolucionar-lo per millorar”, diu Ezquerra.

L’Hospital Sagrat Cor ha començat ha desplegar el seu pla director d’obres. Ezquerra avança que, en aquests moments, “estem construint un nou edifici dins el complex sanitari que esperem ens ajudi, a finals d’any, a millorar les condicions d’atenció d’alguns pacients i assumir les línies del Servei Català de la Salut. En dos o tres anys, la intenció és construir un altre edifici al recinte”.

Dr. Ezquerra, gerent Hospital Sagrat Cor

El doctor assegura que “la pandèmia ha fet repuntar la demanda i tots els serveis sanitaris ens hi hem hagut d’abocar”. “Dispositius que tenim al territori, com els hospitals de dia, han estat sense servei durant aquest període per les restriccions que la COVID imposava. Això ha fet que l’acció terapèutica cap a alguns pacients quedés ajornada i que molts processos crònics es descompensessin. Ara ens trobem amb aquestes conseqüències”.

L’Hospital Sagrat Cor “ha estat clau en la gestió de la pandèmia a casa nostra, però hem de continuar treballant per la desestigmanització de la patologia mental. La nostra feina va més enllà de les fronteres del nostre edifici i hem de generar estructures que permetin la reinserció social i professional d’aquestes persones”.

Dr. Ezquerra, gerent Hospital Sagrat Cor

De l’antior gerent José María Peña, Ezquerra destaca “el seu compromís i lleialtat amb les Germanes Hospitalàries, i la seva preocupació perquè els pacients de salut mental estiguin en les millors condicions possibles i tinguin el millor servei”. Peña ha estat al capdavant de l’Hospital Sagrat Cor des de fa més de 40 anys. Ha viscut de primera mà fites històriques del centre, com la seva transformació en un hospital mixt o el desplegament de la psiquiatria comunitària. Sota la gerència de Peña la institució ha rebut diversos reconeixements, com el Premi Avedis Donabedian a l’Excel·lència en Qualitat en atenció sociosanitària i a les persones amb dependència o el Segell d’Excel·lència Europea.