És temps de DiVERS, festival de poesia amb propostes variades, del 17 al 21 de març

308

El DiVERS, festival de poesia de Martorell ja és aquí. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament presenta una nova edició del certamen, que agermana autors clàssics i novells amb altres disciplines artístiques. La programació recorda al poeta Joan Margarit, recentment desaparegut, i tindrà lloc del 17 al 21 de març.

El certamen té enguany com a eslògan ‘el valor de l’art de la paraula’ i inclou vuit activitats, sis de presencials -per a les que cal adquirir reserva prèvia a entrades.martorell.cat i dues retransmeses a través de la plataforma de continguts digitals martorelldigital.cat.

“Serà més divers que mai, tindrà molta varietat de persones que hi participen i de formats, i ens permetrà gaudir de la poesia tant en directe com en vídeo”, apunta el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

La programació

El punt de partida serà aquest dimecres (20.00h) amb la poesia jove a càrrec de Mireia Calafell, qui recitarà poemes propis des de l’Espai Jove Punt Nord.

Dijous (17.30h, Jardins de l’Enrajolada), el jove cuiner Moi posarà la poesia sobre els fogons amb una activitat familiar. Tot seguit, ‘El so de la paraula: de Montllor a Papasseit’ aproparà l’obra d’aquets dos artistes a través del cantant i rapsode Pere Costa i del guitarrista Jordi Sàbat. Serà a les 20.00h, a la Casa de Cultura de la Vila.

Divendres toca recital amb ‘Aquest amor que no és u’, al Muxart, Espai d’Art (18.30h), amb Blanca Llum Vidal i Sara Fontán i dins l’exposició “L’elogi del malentès”. A les 20.00h, el cantant i guitarrista José Panzano i el percussió i veu Jordi Esteve oferiran a la Casa de Cultura ‘Rumbesia del negre al blanc’, fusió de rumba i poesia d’autors destacats.

El moment d’escoltar creacions dels guanyadors del Premi Vila 2019 arribarà dissabte (18.00h, Casa de Cultura La Vila). Rosa Grau amb Del carrer estant, Miguel Sánchez amb La vida que esperábamos, i Òscar Palazón amb Diari de laboratori en llegiran poemes. A continuació, a l’’En memòria a Joan Margarit’, veus locals recitaran treballs del poeta.

El DiVERS clourà diumenge amb el ‘Parlem del Pujols poeta’, (12.00h, en línia). Teresa Amat i Norma Jorba conversen de poesia pujolsiana i Rosa Grau llegirà poemes. A les 18.00h, a la Casa de Cultura, es veurà ‘Dues dones, dues edats, dues artistes’, amb la Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2019 Marta Pessarodona i Àngels Gregori.

González destaca que la programació vol “trencar estereotips, amb propostes de signes molt diferents: poesia popular d’autors força coneguts, autors emergents i consolidats, guanyadors del Premi Vila i veus que recitaran sense estar-ne acostumades”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Per completar la setmana de la poesia a Martorell, diferents botigues de La Vila llueixen il·lustracions dels versos dels poetes, a càrrec d’Anna Alsina.