L’Ajuntament, unit per demanar la futura fàbrica de bateries elèctriques al costat de SEAT

355
SEAT Martorell
SEAT Martorell

L’Ajuntament de Martorell defensarà que el Baix Llobregat Nord és l’espai òptim per a ubicar una futura fàbrica de producció de bateries elèctriques per a l’automoció. Alhora, el consistori donarà tot el seu suport i col·laboració en el projecte del Grup Volkswagen de destinar 5.000 milions d’euros els propers cinc anys a la planta de SEAT, per al desenvolupament i producció del vehicle elèctric.

Aquest doble posicionament es recull en una declaració institucional aprovada, dilluns passat en el Ple Municipal, pels cinc partits amb representació municipal. El document palesa, segons l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, una “unitat estratègica i institucional” en favor que les dues grans actuacions es quedin a Martorell.

Si això passa, segons Fonollosa, es generaria “riquesa i activitat econòmica, una millor ocupació i de qualitat”, i s’encararia la transició “cap a una economia climàticament neutra, sostenible, circular, respectuosa amb el medi natural i eficient en l’ús dels recursos”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La futura fàbrica de bateries és un projecte impulsat per un consorci público-privat que compta amb la participació de l’Estat, del Grup Volkswagen i d’Iberdrola, i que ve avalat pels fons europeus del pla Next Generation EU.

La seva ubicació definitiva encara no està definida i hi ha diversos territoris candidats. El regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior, Lluís Amat, deia al Ple que “el Baix Llobregat Nord és la millor ubicació possible de tot l’Estat per acollir-la. Compleix tots els requisits necessaris”, en ser molt a prop de la planta de SEAT, amb sòl públic i privat disponible i amb recursos naturals i tecnològics per al seu desenvolupament.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda i Economia

A més d’aquesta petició, Amat enumerava l’altre gran objectiu de la declaració, el de donar “suport i la col·laboració” a l’anunci de l’automobilística alemanya d’invertir 5.000 milions d’euros per al desenvolupament i producció d’un vehicle elèctric.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda i Economia

Ara, la declaració institucional es trametrà als presidents de SEAT, Gobierno, Generalitat i Consell Comarcal, als ajuntaments del Baix Llobregat Nord i als representants sindicals d’UGT i CCOO.