El foc i la germanor marquen les festes del barri del Pont del Diable

996
Festes Pont del Diable

El Pont del Diable ha celebrat aquest cap de setmana el gruix de les seves festes de barri, que novament ha coincidit amb les festivitats de Sant Joan. La rebuda de la Flama del Canigó ha estat, com sempre, un dels actes centrals d’unes festes protagonitzades pel foc i la germanor entre veïns.

El vespre de la revetlla ha arribat la Flama del Canigó a Martorell. Aquest cop ha estat a mans de la Lola i la Farnés, dues petites veïnes del barri, que han portat la flama fins a la plaça de la Creu. La Lola ha explicat que han anat a buscar la flama a Esparreguera i l’han portat fins al municipi martorellenc.

Lola, portadora de la Flama del Canigó

Allà, les esperaven els regidors Andreu González i Lluis Esteve, que han rebut la flama, i Pere Miró, encarregat de llegir el manifest del Canigó, enguany escrit per l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Manifest del Canigó 2019

Un cop llegit el manifest, el regidor Andreu González ha adreçat unes paraules als assistents. González ha afirmat que “és un acte molt emocionant venir a rebre aquesta flama que agermana el sud de Catalunya amb el nord”.

Andreu González, regidor de l'Ajuntament de Martorell

Després de la rebuda de la flama, s’ha continuat amb la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. El sopar d’aquesta revetlla ha tingut lloc als voltants de la Font de la Truita, i un cop acabat l’àpat s’ha tornat al passeig del Quarter amb les atxes de vent enceses amb el foc la Flama del Canigó. Un cop allà, s’ha servit coca i cava amb l’acompanyament de música ambiental per acabar d’arrodonir la festa.

Una festa repleta d’activitats

Divendres va tenir lloc el pregó a la capella de Sant Joan, a càrrec de la Pilar Cortadella, que va ser veïna del barri durant 44 anys. Aquest pregó va tenir la particularitat de ser musical, ja que la Pilar va compartir l’honor amb la seva amiga Adela Rodrigo, qui la va acompanyar amb la seva guitarra i veu. En el seu parlament, la pregonera va recordar totes les experiències viscudes a barri del Pont del Diable, especialment durant la seva infantesa i joventut. La Pilar Cortadella va afirmar que fer el pregó va ser un repte i que el seu objectiu era “compartir la meva vida amb la família i els veïns”.

Pilar Cortadella, pregonera de les festes del Pont del Diable 2019

Dissabte va ser el torn per al sopar de germanor, que com cada any va tenir lloc al llarg de tot el passeig del Quarter. Unes 280 persones van reunir-se a partir de les nou del vespre per passar una vetllada entre veïns i amics. Abans, es va realitzar el tradicional concurs d’allioli, del qual va resultar guanyadora la Montse Ricart d’un total de 12 participants. Isidre Ricart, secretari de l’associació de veïns Pont del Diable, ha valorat positivament els actes centrals de les festes del barri, destacant especialment la gran assistència al pregó de divendres i el sopar de germanor de dissabte.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

Aquest dilluns, dia de Sant Joan, hi ha hagut una exhibició de puntaires i missa solemne en honor al patró al migdia. En sortir de la capella, s’ha ofert un vermut per a la gent gran i s’han lliurat els premis del 26è Concurs de Pintura Ràpida dels Amics de l’Art. A la tarda, trencada d’olles i xocolatada, amb bombolles, pinta-cares i globoflèxia. Una hora més tard, havaneres amb el grup Roques Blaves i sorteig del be, que ha guanyat l’Uriel Blasco.