Millora de l’enllumenat de Torrent de Llops, coincidint amb la Setmana de l’Energia 2019

1347
Enllumenat Torrent de Llops
Enllumenat Torrent de Llops

L’Ajuntament de Martorell ha iniciat el procés de millora de l’enllumenat públic del barri de Torrent de Llops. Una aposta per les energies renovables, coincidint amb la celebració de la Setmana de l’Energia 2019, que es commemora del 17 al 23 de juny, i que enguany coincideix amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Es tracta de la renovació de les llumeneres de vapor de sodi del barri per unes altres de major eficiència energètica, en compliment del Pla Acció per l’Energia Sostenible (PAES), de menor consum i major vida útil de tecnologia LED. L’estructura dels fanals s’aprofita, només es canvia el mecanisme intern de la llumenera per adaptar-lo a LED, excepte en el cas dels fanals més antics que no suporten aquest sistema.

Les 246 noves llumeneres milloraran la visibilitat, tant del vial com de les voreres, ja que ofereixen més capacitat lumínica que les antigues i, a més, el consum elèctric es reduirà en més d’un 50%.

A Catalunya, la Setmana de l’Energia està organitzada per l’Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida, i compta amb l’adhesió i la col·laboració d’ajuntaments i entitats de Catalunya.

L’objectiu és organitzar actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el nou rol de la ciutadania en energia.