Mans Mercedàries tanca la campanya ‘Ajudem Moçambic’ amb més de 25.000 euros

2054
'Ajudem Moçambic'

L’ONG Mans Mercedàries ha tancat aquest divendres la campanya ‘Ajudem Moçambic’ que va iniciar a finals del mes de març per ajudar en la reconstrucció del país africà, devastat pel pas del cicló Idai. L’entitat ha aconseguit recaptar 25.288,31 euros amb diferents accions solidàries.

Les missioneres mercedàries van explicar als membres de l’ONG l’horror que estaven patint a Moçambic, amb milers de morts i desapareguts, i gran part del país destrossat. Ràpidament, l’entitat es va mobilitzar i va posar en marxa una campanya solidària de recollida de diners.

A través de la seva pàgina web, van anunciar un número de compte per fer donacions. Els socis, padrins i col·laboradors van respondre de seguida, però també molta altra gent sensibilitzada amb la causa. Les escoles de La Mercè a Martorell, Sant Feliu, Saragossa i Santander van organitzar diversos actes benèfics, així com l’Escola Mansuet de Collbató i l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant. L’Ajuntament de Martorell, empreses i botiguers també van fer les seves aportacions econòmiques, ha destacat Montse Torras, membre de Mans Mercedàries.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

Aquest estiu, nou voluntaris marxaran a Moçambic a ajudar en les missions mercedàries i en la reconstrucció del país. “Estarem dues setmanes a Katembe amb les nenes del Lar Tiberiades fent jocs, tallers, classes i excursions, i després anirem a ajudar a reconstruir Beira, la segona ciutat més important de Moçambic, que ha quedat pràcticament destruïda, on tenim la Casa Provincial de les Mercedàries”.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

“També anirem a l’aldea de N’Kondedzi, on moltes cases se les va emportar el riu que va créixer degut a les fortes pluges provocades pel cicló”, ha explicat Torras. A N’Kondedzi, els voluntaris aprofitaran per celebrar els 20 anys de Mans Mercedàries, ja que aquest és el lloc d’origen de l’ONG.