Daniel Pérez, usuari de l’Arc de Sant Martí, finalista del certamen ‘El Balcó de les Arts’ de la Fundació SETBA

819
Daniel Pérez, finalista 'El Balcó de les Arts'
Daniel Pérez, finalista 'El Balcó de les Arts'

L’usuari de l’Arc de Sant Martí Daniel Pérez ha quedat entre els 12 finalistes del certamen de pintura ‘El Balcó de les Arts 2019′, organitzat per la Fundació SETBA i destinat a persones amb discapacitat. El lliurament va tenir lloc dilluns, 17 de juny, al Caixa Fòrum de Barcelona, amb 781 participants de 55 entitats de tota Catalunya.

Daniel Pérez ha aconseguit quedar finalista amb l’obra La Vespa, que va pintar ell mateix al taller de pintura setmanal del Centre d’Atenció Diürna de l’Arc de Sant Martí. La seva creació resta exposada al Reial Cercle Artístic de Barcelona, junt amb les altres obres premiades, i apareixerà en un dels calendaris que edita anualment la Fundació SETBA.

Daniel Pérez, usuari Arc de Sant Martí

L’any passat, la també usuària de l’Arc de Sant Martí Alícia Merino va quedar entre les tres millors obres del certamen amb el quadre El peu a l’estiu. També entre les tres posicions guanyadores es va fer lloc la usuària Bárbara Bascuñana, l’any 2017, amb el seu autoretrat.

Alícia Merino, usuària Arc de Sant Martí

Anna Marimon, educadora del Centre d’Atenció Diürna de l’Arc de Sant Martí, ha destacat que “fan un treball que suposa un esforç i aquest premi suposa un reconeixement a la seva tasca. Els ajuda a entendre que darrere la tenacitat i la dedicació hi ha una recompensa”.

Anna Marimon, educadora Centre Atenció Diürna Arc de Sant Martí

‘El Balcó de les Arts’ és un projecte que vol potenciar els dots artístics de persones amb discapacitat intel·lectual i incentivar aquest col·lectiu per treballar en el terreny de les arts plàstiques. Amb aquesta iniciativa la Fundació SETBA vol dignificar la feina i el talent d’aquestes persones, donant-los un tracte igualitari, deixant de banda els prejudicis i promovent la integració i la solidaritat.

El primer premi del concurs va ser per a Joel Garcia alumne de l’Escola Alba del Grup Alba (Tàrrega) per l’obra Tocado y hundido feta amb pintura amb corró i pinzell. El centre educatiu s’emporta una ajuda econòmica de 4.000 euros i el premiat un lot de productes de pintura, una entada al museu del Barça i un taller creatiu amb els artistes del projecte La Casa de Carlota.