El Forastock alleuja la tornada a l’escola amb preus per a totes les butxaques

2095
Forastock
Forastock

La proximitat de l’inici del curs escolar ha fet que moltes famílies s’apropessin aquest diumenge a la rambla de les Bòbiles per no deixar perdre l’oportunitat d’adquirir material escolar a bon preu. Motxilles, bates, calçat, articles de papereria i roba infantil han estat els productes més buscats del Forastock d’estiu, la fira de rebaixes organitzada pels comerciants de Nou Martorell. Hi ha assistit la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

El president de Nou Martorell, Marc Casasayas, s’ha congratulat pel bon funcionament de la fira, punt de trobada dels martorellencs després de les vacances d’estiu. Una cinquantena de carpes i una quarantena de botigues han desplegat els seus productes en roba, calçat, parament per la llar, decoració, fotografia, òptica, material escolar, electrodomèstics, productes de perruqueria, complements, bijuteria o marroquineria), amb descomptes de fins el 70% i, fins i tot, a preu de cost.

“Comença temporada nova, la gent arriba de vacances i s’ha d’equipar. Anem traient estocs i la gent va comprant. En començar el col·legi, la roba de l’any passat es queda petita i les famílies aprofiten aquestes fires per adquirir nou material”, ha dit Casasayas, qui ha remarcat que les hores punta són de 12.00 a 14.00h i de 18.00 a 20.00h.

Marc Casasayas, president Nou Martorell

“La gent està preparant-se per començar l’escola d’aquí 10 dies”, ha comentat Ferran Jorba d’F. Vidal. “Tot i que encara no tenen els llistats del que han de comprar, ja comencen a mirar-se les novetats. Nosaltres oferim un apartat escolar amb llibretes, bolígrafs, estotjos…i, des de fa un parell d’any, introduïm un espai amb productes de manualitats perquè els nens es puguin distreure amb coses més manuals i no estiguin tant amb la tauleta o l’ordinador a casa”.

Ferran Jorba, F. Vidal

Maria Teresa Centelles de Calçat Montesi ha ofert a la seva carpa els últims estocs de rebaixes per home, dona i nen a 10, 15 20 i 30 euros. “Fa un any que hi participem i realment ens van molt bé les fires aquestes, tot i que al principi n’érem reacis”. “La tornada al cole s’està notant, fins i tot s’emporten articles per Nadal. El públic femení és el que més compra”.

Maria Teresa Centelles, Montesi

“Fa molts anys que venim i oferim articles de final de temporada, mostraris d’hivern a preu raonable o peces soltes. Tot ha canviat, però aquestes fires ens serveixen per donar ambient al poble i liquidar producte”, ha reconegut Maria Dolors Estrada de Botigues Mari. Al seu estand, les bates i bosses de berenar per guarir la canalla volen en un sol matí. “Aquesta és la fira que a nosaltres ens soluciona més. Venen pares i avis, i sempre s’emporten alguna coseta”.

Maria Dolors Estrada, Botigues Mari

La terrissaire Montserrat Carafí ha ofert un taller de fang per distreure els infants a l’entrada de la fira. “Els nens tenen un primer contacte amb el fang, jo els acompanyo a fer un bol o un plat, una peça senzilla que poden fer solets i emportar-se cap a casa. És un espai lúdic on els nens poden estar distrets mentre els pares van de compres”, ha comentat.

Montserrat Carafí, terrissaire

L’associació de comerciants de Nou Martorell treu les botigues al carrer cada trimestre, amb la idea de dinamitzar les compres, liquidar estocs i donar-se a conèixer. Converteixen la rambla de les Bòbiles en els seus aparadors cinc cops l’any: dos Forastocks (al setembre i al març), la Fira Medieval (maig-juny), la Nit de Rebaixes (al juliol) i la Fira de Nadal (desembre).