El Gran Recapte arriba a tres supermercats martorellencs i busca voluntaris

385

Tres superfícies comercials de Martorell participen aquest divendres 25 i dissabte 26 de novembre en la 14a edició del Gran Recapte d’Aliments. Els establiments BonÀrea -de la rambla de Les Bòbiles 10 i de la carretera de Piera 45- i el Caprabo de l’avinguda de Francesc Riera- recolliran, en horari comercial, tant aliments bàsics com donacions monetàries dels clients. Des del Banc dels Aliments s’anima a la participació i a la captació de voluntaris per cobrir totes les franges horàries.

Enguany, el Gran Recapte es pot fer “donant productes alimentaris bàsics a les mateixes caixes de cobrament dels establiments (oli, llet i conserves de peix i de verdures), i fent donacions econòmiques -comprar targes per un import de 10, 25, 50, 100 euros o altres quantitats-, a través de Bizum o a Internet (www.granrecapte.com), fins el 6 de desembre”. Ho explica Josep Maria Ferrer, delegat del Banc dels Aliments al Baix Llobregat.

Josep Maria Ferrer, delegat del Banc dels Aliments

Aquesta és una de les maneres de ser solidari, però no pas l’única: el Banc precisa de voluntaris per cobrir totes les franges horàries als establiments martorellencs aquests dos dies: “En tenim 19, ara per ara”, comenta Ferrer, i afegeix que “faltarien algunes persones per cobrir aquests punts de recollida, ja que els torns són de 4 hores i n’hi ha 3 al llarg del dia. Per tant, a cada punt de recollida ens caldrien 12 persones”.

Josep Maria Ferrer, delegat del Banc dels Aliments

Tothom qui vulgui fer de voluntari es pot apuntar a través del web, entrant a l’apartat de voluntariat i al subapartat de la demarcació de Barcelona, buscant Martorell a la llista i triant a quin dels tres punts de recollida vol anar, per acabar omplint les dades personals.

Sigui fent donació d’aliments o diners o bé fent de voluntari, el Banc dels Aliments fa una crida a la participació amb l’objectiu d’assolir la xifra de 7 milions d’euros, similar a l’aconseguida l’any passat. L’entitat exposa que aquest any la situació “és especialment crítica. Ha pujat molt el nombre de demandes i, amb la inflació, no les poden atendre totes”.

La campanya per animar a participar en el Gran Recapte està protagonitzada aquest any pels cantants Miki Núñez i Mariona Escoda, guanyadora del concurs Eufòria de TV3. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.