El Gran Recapte d’Aliments assoleix a Martorell 20,7 tones per a persones necessitades

1029
Recapte aliments
Recapte aliments

Els clients de set supermercats ubicats a Martorell han dipositat 20.700 quilos de menjar bàsic per a persones necessitades en la 8a edició del Gran Recapte dels Aliments, celebrat els dies 25 i 26 de novembre. La xifra supera en 1.330 quilos la que es va assolir l’any passat, i ha satisfet el Banc dels Aliments, l’entitat organitzadora. Una cinquantena de voluntaris han fet torns a les entrades dels establiments per informar, acompanyar i orientar els clients en aquesta iniciativa solidària.

La campanya s’ha desplegat des de primera hora del divendres 25 i fins el tancament vespertí d’aquest dissabte. Els clients, que han anat a fer les seves compres durant aquesta franja horària a set supermercats de Martorell, han pogut dipositar una part de les seves adquisicions alimentàries -productes bàsics, no periples o de llarga caducitat- en les grans banyeres habilitades per a l’ocasió.

Se superen els 20.000 quilos de menjar

La xifra total d’aliments recaptats a Martorell ha estat de 20.700 quilos, que s’han recollit als dos establiments de Mercadona (8.550), Consum (4.725), Carrefour (3.600), Caprabo (1.800), Lidl (1.800) i Día (225). “La gent sobretot ens està donant molts paquets de pasta, llegums i arròs, i els intentem assessorar sobre els aliments que necessitem més: llet, oli i productes de nutrició infantil” explicava el dissabte al migdia la voluntària Anna Rigal. Al seu costat, el també voluntari Joan Morata afegia que “cadascú aporta el que pot, i la feina dels voluntaris és informar de la campanya i donar bosses a la gent quan entren per a que hi dipositin tot allò que creguin oportú en sortir”.

Objectiu: suport a les persones més necessitades de l’entorn

La delegació del Gran Recapte dels Aliments del Baix Llobregat Nord ha estat l’encarregada de gestionar la tasca als diferents punts de Martorell amb una xarxa de 50 voluntaris. Aquest ens forma part dels Banc d’Aliments, entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat.

L’objectiu del Gran Recapte d’Aliments és el de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net. El 2015 va recollir 4.642.000 kg en més de 2.500 punts de recollida amb l’ajuda de 25.000 voluntaris.