Nil Brià, jugador del CB Martorell, torna a la concentració de la selecció 3×3 estatal

590
CB Martorell (imatge: Xavi Velasco)
CB Martorell (imatge: Xavi Velasco)

El jugador del primer equip del Club Bàsquet Martorell, Nil Brià, viatjarà a València, del 14 al 17 de febrer, per prendre part en la concentració de la selecció estatal de 3×3 que tindrà lloc a les instal·lacions de L’Alqueria. Brià repeteix en una concentració que ja es va celebrar el mes de novembre i que aleshores també va acollir 12 jugadors.

L’esportista ja va participar a la concentració anterior i tornarà a posar-se a les ordres del seleccionador Jaume Comas. Xavi Guirao (AE Badalonès), Nacho Martín (Clínica Sur Aspasia Valladolid), Sergio de la Fuente (Clínica Sur Aspasia Valladolid), José Blázquez (Onil 3×3), Javi Vega (Leyma Coruña) i Carlos Martínez (Onil 3×3) ja van viatjar a València el mes de novembre. S’hi afegeixen Iván Cruz (Leche Río Breogán), José Santoja (Onil 3×3), Dani de la Rúa (ZTE Real Canoe) i Albert Serra (DM Group Mollet). Dels jugadors catalans que seran a L’Alqueria, Pino i Brià formen part del mateix sotsgrup de lliga EBA, el C2, mentre que Guirao ho fa al grup C5 i Serra, al C4.

La Federación Española de Baloncesto (FEB) ha escollit el proper cap de setmana per fer la concentració aprofitant les finestres FIBA de seleccions. L’Alqueria rebrà el combinat 3×3 i mantindrà el format bombolla per evitar contagis de coronavirus, alhora que farà proves prèvies a tots els jugadors el dia d’arribada.

Sobre la planificació a la capital del Túria, l’equip farà doble sessió d’entrenaments i acabarà amb competicions dins del mateix grup. Brià diu que, tot i “no tenir la sort de l’equip femení de viatjar a França a fer un torneig, entrenarem a un alt ritme”.

Nil Brià, jugador CB Martorell

Sobre la seva elecció per part de Comas a València, es mostra “molt content de ser-hi. Quan encara no era tan important ja jugava en aquest format i és un premi per a mi”. El bagenc destaca l'”alt nivell de la resta de jugadors” i opina que “serà l’oportunitat ideal per aprendre’n”.

Nil Brià, jugador CB Martorell

La concentració forma part de la preparació per al campionat europeu del proper estiu. Abans, però, la selecció haurà de guanyar-s’hi l’accés en el torneig preeuropeu que tindrà lloc el mes de juny.