‘El Llac dels Cignes’, epítom dels ballets clàssics, a El Progrés aquest proper diumenge

1217

El Russian Classical Ballet porta a Martorell ‘El Llac dels Cignes’. Una versió dirigida per Evgeniya Bespalova, amb coreografia original de Màrius Petipà i Lev Ivànov, i música de Pyotr Txaikovski. Es podrà veure aquest diumenge 22 de gener, a les 18.00h, al Centre Cultural i Recreatiu El Progrés.

‘El Llac dels Cignes’ és un conté d’amor i de traïció, del triomf del bé sobre el mal; una producció clàssica amb escenografia i vestuari enlluernadors, i un cos de ball format per un elenc d’estrelles de la dansa internacional. La ballarina encarregada de transmetre la confrontació entre la puresa del cigne blanc i la perversió del negre serà Margarita Demjanoka.

La coreografia exigeix dels ballarins gran tècnica i habilitat en l’execució i representació dels personatges, sobretot en la confrontació del caràcter figuratiu del Cigne Blanc i el Cigne Negre, que requereix virtuosisme i talent dramàtic per part de la ballarina principal.

El Russian Classical Ballet és una companyia composada íntegrament per ballarins formats a escoles de coreografia de Moscou, Sant Petesburg, Novosibirsk i Perm. ‘El Llac dels Cignes’ es va estrenar per primera vegada el 1877 al Teatre Bolshoi (Moscou, Rússia) i des de llavors mai ha deixat de representar-se.