Chus López fitxa pel Bielsko-Biała, el campió de la lliga polonesa de futbol sala

198
Chus López (imatge: Tomasz Pawlicki)
Chus López (imatge: Tomasz Pawlicki)

L’entrenador martorellenc Chus López canvia d’aires i serà el nou entrenador del Bielsko-Biała Rekord, el vigent campió de la lliga polonesa de futbol sala. Després del seu pas per l’Acana Orzel Futsal durant els últims cinc anys, López fa una aposta ambiciosa per un conjunt que ha tancat la lliga en primera posició i amb un marge de catorze punts respecte el segon classificat.

Aquest curs, en sisena plaça, ha signat el millor paper des que és entrenador a Polònia. Però ara canvia d’aires i s’encarregarà del Bielsko-Biała Rekord, el vigent campió de la lliga regular i de les últimes cinc edicions. López ha rebut l’encàrrec de dirigir un conjunt molt acostumat a guanyar i que enguany ha posat punt i final al curs amb 90 punts, 14 per sobre del segon classificat, el Lubawa.

De jugador a entrenador

López va arribar a Polònia com a jugador, però el seu paper va canviar aviat i va convertir-se en el tècnic titular el curs 2016-2017. Com un dels entrenadors més joves, López ha marcat un estil propi i després de quatre anys de feina, acaba d’arribar-li el premi.

L’entrenador martorellenc serà el cap visible del Bielsko-Biała Rekord, el campió de l’Ekstraklasa dels últims cinc cursos, i que ha disputat la Champions League fins els setzens de final aquest curs. López lloa l’equip on aterrarà i parla sobre com ha gestionat una oferta que li va arribar quan la lliga 2020-2021 encara no havia acabat. “Tot va començar poc a poc, donant el meu punt de vista, i crec que he estat clar amb els dos clubs i amb la situació que existia”, ha apuntat.

Chus López, entrenador Bielsko-Biała Rekord

López ja està treballant amb el seu nou equip, on hi ha aterrat després que hagi guanyat la lliga. A partir d’ara, diu que intentarà impulsar l’acadèmia i reforçarà la presència en clau europea del conjunt de la ciutat de Bielsko-Biała. El martorellenc reconeix que aquest canvi li ha arribat quan millor es troba a Polònia: “si m’ho haguessin proposat fa dos nays, no hagués acceptat”.

Chus López, entrenador Bielsko-Biała Rekord

La temporada 2020-2021 ja ha acabat per a López, que ara està de vacances, i en un mes tornarà a la feina per preparar la pretemporada d’un curs on espera debutar amb bon peu.