El martorellenc Eric Garcia, campió d’Europa sub17 de futbol

3182
Eric Garcia Martret (font: UEFA)
Eric Garcia Martret és el primer jugador dempeus començant per l'esquera (font: UEFA)

El martorellenc, Eric Garcia Martret, integrant de la selecció espanyola de futbol sub17 i jugador del FC Barcelona, s’ha proclamat campió d’Europa en la final del torneig que es va celebrar a Croàcia el passat divendres. La tanda de penals va donar l’or a un combinat espanyol que va vèncer a Anglaterra a la gran final.

Garcia, que milita al FC Barcelona i ocupa la posició de central, va néixer el 2001 i és un dels més joves del combinat que dirigeix Santi Denia. La selecció espanyola va ser primera del grup 1, amb dues victòries i un empat. En els quarts de final, el triomf per 3-1 davant de França va donar la clau per accedir a la semifinal contra Alemanya. En aquesta ocasió, l’empat a 0 va dur el partit als penals, on els de Denia van convertir quatre gols, per dos dels alemanys.

Els penals els dóna l’or

En la final, la selecció sub 17 va empatar a 2 davant d’Anglaterra, amb gols de Mateu Morey i Nacho Díaz. Els penals van tornar a creuar-se en el camí d’aquesta selecció, que va transformar-ne quatre, per un dels anglesos, i van embutxacar-se la primera plaça del torneig. Aquesta és la primera vegada que el combinat espanyol sub17 guanya l’europeu des de l’any 2008, una primera plaça que el classifica, de manera automàtica, per al Mundial del proper mes d’octubre a l’Índia.

Eric Garcia vesteix la samarreta del FC Barcelona des de la temporada 2008-2009, quan va començar a l’escola del club blaugrana. Actualment, és capità del cadet A del FC Barcelona i a Croàcia ha guanyat el seu primer títol amb la selecció espanyola. A més, l’avi del central martorellenc, Joan Martret, va ser entrenador de la base de la Penya Barcelonista. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha felicitat Garcia pel títol assolit amb la selecció sub17