Els Mossos d’Esquadra despleguen un dispositiu rural per incrementar la seguretat dels pagesos

2311
Campanya rural Mossos d'Esquadra
Campanya rural Mossos d'Esquadra

Per tercer any consecutiu, els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell, amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals, Policies Locals i Vigilants Locals del Baix Llobregat Nord han iniciat un dispositiu especial en l’àmbit rural. Fins el 31 d’agost, s’intensificarà la vigilància en l’àmbit rural. El dispositiu complementa el treball preventiu que ja es ve efectuant tot l’any, coincidint amb la temporada de recollida de fruita dolça. Els objectius són la prevenció de robatoris i l’increment de la sensació de seguretat dels pagesos del territori, segons ha explicat l’inspector de l’Àrea Bàsica Policial de Martorell, Antoni Mestre.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Operatiu Específic del Món Rural que realitza el cos de Mossos d’Esquadra a nivell de tot Catalunya. El disseny del servei s’ha obtingut de la informació rebuda dels diferents col·lectius de pagesos, la resta de teixit agrícola i agrupacions més representatives del sector, així com també dels diferents ajuntaments implicats.

Els agents que hi participen aprofiten el patrullatge i els contactes amb aquest col·lectiu “per a establir lligams, ja que la participació ciutadana en la implementació d’aquest tipus de dispositius aporten un valor afegit que milloren el servei a la ciutadania”, ha explicat Mestre.

L’inspector de la comissaria de Martorell recorda alguns consells bàsics de seguretat, com ara no deixar a l’exterior cap eina que pugui facilitar forçaments als accessos, disposar d’un inventari d’objectes de valor amb el número de sèrie, instal·lar tanques perimetrals o murs resistents i trucar al telèfon d’emergències 112 si s’observa gent o vehicles no coneguts pels voltants. També es remarca la importància de denunciar els fets delictius, una denúncia que, en alguns casos, també es pot fer en el lloc dels fets i així evitar desplaçaments a la comissaria.