Jordi Carreras, discjòquei

El discjòquei martorellenc Jordi Carreras acaba de publicar Deejay, el seu tercer llibre. Dona resposta a totes les preguntes sobre l’art del deejaying, des de les més tècniques i bàsiques als trucs més avançats o els secrets de la promoció a les xarxes socials. Editat per Elliptic Media i amb pròleg de la discjòquei i productora eivissenca Anna Tur.

Per a alguns és una professió, per a d’altres un hobby i per a molts un somni. Deejay es dirigeix a tots ells, sigui quin sigui el seu nivell. Per tal de crear aquest llibre, Carreras, prestigiós DJ i mestre de DJ’s, s’ha envoltat d’artistes de primera línia i especialistes de reconegut prestigi que comparteixen el seu coneixement i secrets per a que el lector aprengui a punxar, mesclar, produir i projectar-se artísticament com un professional.

“Més que una idea pròpia d’escriure un llibre sobre la professió, va ser un encàrrec. La publicació està a prop d’un manual didàctic. El més interessant és la divulgació de la seriositat i professionalitat del món del DJ”. “Expliquem com treballa el DJ des de dins i no com se’l veu des de fora. Sempre se’ns ha titllat d’informals i festers però, com a qualsevol altre camí professional, té molts aspectes que la gent desconeix”, explica Carreras.

“El llibre va destinat a gent no natural de l’entorn, discjòqueis que estan en actiu i que volen sumar valor al que fan o als qui estan començant. Tot plegat amb un lèxic fàcil d’entendre”.

Jordi Carreras, discjòquei

El discjòquei recorda que “quan vaig començar la professió encara estava vista com una cosa amateur o d’afeccionat, i el desconeixement fa que et posin etiquetes. Però la lluita durant tota la meva carrera professional ha estat desetiquetar-la. Hi ha etiquetes que no ens agraden com la de ‘punxadiscos’ o ‘canviacançons’. A aquesta gent només puc convidar-la a llegir el llibre i que sàpiga que, entre una cançó i una altra, hi ha diversos passos mètrics, musicals i tècnics a fer”.

Jordi Carreras, discjòquei

La publicació s’acompanya d’una sèrie de vídeos tutorials creats especialment per a aquest projecte, que completen la proposta formativa. En ells es pot veure en acció als millors especialistes, explicant les seves tècniques amb les eines DJ més avançades.

Jordi Carreras és un professional que es dedica a estudiar la teoria i la història del discjòquei. Expert en l’estudi acadèmic de tots els fenòmens relacionals amb aquest món, com les bases físiques, la seva història i la seva relació amb l’ésser humà i la societat. Pedagog i docent especialitzat en la formació professional de la figura del DJ. Membre del comitè d’experts de l’AEDYP (Asociación Española de DJs y Productores Musicales).

Ha treballat a Pioneer Dj Spain, ProfessionalDJ i com a music curator (creador d’atmosferes musicals) a IMA Agency i Baky Hospitality. A la dècada dels 90 va treballar a Plastic Acadèmia Barcelona, essent el cofundador de Plastic Acadèmia de DJ’s i Productors de Barcelona l’any 1993.

El 1998 va entrar com a col·laborador i assessor a La Revista Deejay, primera publicació especialitzada en música dance a Espanya. Dance Press S.L el va contractar com a director executiu i va crear els primers premis oficials dance Deejaymags, reconeguts per SGAE i Fundación Autor. L’any 2004 es va fer càrrec de la direcció editorial de l’única revista de música electrònica del país, TRAX que va gestionar Dancepress i que aviat es diria Beat Magazine.

Ha estat DJ resident de clubs des de 1985: Flaps Music Factory, Torn, Star Garden i Forum. Com a megamixer, va ser deixeble directe de Mike Platinas, i ha editat unes 25 referències de les quals en destaquen El Bimix, Sábado Noche (Radio Mix), Puzzletron i SuperMIx 2 i 3 per a Portugal. Creador a Espanya de les primeres col·leccions en vinil de Beats&Scratches.

Jordi Carreras, discjòquei

Els seus inicis a Ràdio Martorell

Jordi és un professional de la ràdio des de 1984. Els seus inicis van ser a les emissores locals de Nova Antena la veu de Martorell, Dial 107 i Ràdio Martorell. També Ràdio Abrera, Ràdio Esparreguera i Olesa Ràdio.

Carreras té molt clar que “les bases van començar a les emissores locals de Martorell. Gràcies a això tinc la possibilitat de dedicar-me professionalment a això. Vaig envoltar-me de gent molt maca i la ràdio em va donar l’impuls per tenir clar el meu camí”. “Martorell ha estat casa meva i encara hi tinc família. Em sento molt martorellenc”.

Jordi Carreras, discjòquei

També ha passat per emissores com Cadena 40 Principales, Cadena Nova, Popular FM, Cadena 100, Onda Rambla, Flaix FM, Loca FM, RAC 105, Interpop, Ibiza Global Radio. Els seus programes més exitosos van ser Music Show, Dance People, Prive o Mary’s Place. Carreras va ser també el creador de la primera ràdio online d’una revista musical, Deejay FM, l’any 2006.