El martorellenc Marc Armengol pinta un retrat d’Álvaro Bultó entre taurons a l’Aquàrium

1121

El martorellenc Marc Armengol ho ha tornat a fer. Després de pintar el passat desembre un quadre de Johan Cruyff sota l’aigua al Port de Palamós, aquest diumenge s’ha submergit entre taurons, morenes i congres a l’Aquàrium de Barcelona per retratar l’esportista Álvaro Bultó, un dels seus referents esportius.

L’artista extrem ha pintat, sense assaig previ i de forma pionera, un quadre de gran format amb llapissos especials sobre làmines de policarbonat. “No vaig poder pintar amb pintura de pasta fluorescent, ni tampoc un llenç de tela per no deixar cap residu al tanc dels taurons”, ha explicat. “El tauró és l’animals que més m’agrada, tot i que li tinc molt de respecte, vaig aconseguir abstreure’m de tot el que m’envoltava”.

La performance, “va durar uns 40 minuts i la vaig fer a fosques, només amb la il·luminació d’un llum ultraviolat”. Dins l’aigua, Armengol ha estat acompanyat per un càmera i un tècnic de l’Aquàrium de Barcelona. A la superfície, ha rebut l’escalf de Patrici Bultó, germà de l’esportista i director tècnic de l’Aquàrium. El quadre seran donats a la família de l’esportista, que ens va deixar l’agost de 2013 mentre practicava Wingfly als Alps Suïssos.

Armengol deixarà de pintar sota l’aigua durant un temps i començarà a preparar altres performances. Tot i que encara no vol desvetllar res, ha confessat que li agradaria pintar de nit en algun monument emblemàtic de Catalunya.