El mestre Jorge González guanya el Torneig Obert Actiu del CE Escac Mat

1740

L’escaquista del Club Escacs Figueres Jorge González ha sigut el vencedor de la tercera edició del Torneig Obert Actiu d’Escacs que promou el Club d’Escacs Escac i Mat. Filemón Cruz, del Club Tres Peons, i Miguel Muñoz, del Club d’Escacs Sant Andreu, han completat el podi del torneig que s’inclou en el XIV Circuit Català d’Oberts Internacions d’Escacs 2017. La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, així com el director del Circuit Internacional d’Oberts de Catalunya, Jordi Parayre, han fet entrega de les medalles i els premis.

En categoria veterans, Josep Maria Fortes (Associació Escacs Rubinenca) ha sigut el millor classificat, mentre que Maria Concepció Canela, del Club Escacs Escac i Mat, ha sigut la millor participant femenina. A banda dels tres millors classificats, la resta de premis s’han repartit per trams de puntuació. Pel que fa al tram A, el guanyador ha sigut Michael Rahal (SCC Sabadell Chessy). En el tram B , l’escaquista Jordi Aranda, del Club Tres Peons, ha sigut el millor.

Albert Castillo (Vila Olímpica) ha sigut el guanyador del tram C, mentre que Manel Soidan, del club Passió Esparreguera, s’ha imposat al tram D. En els dos darrers trams, Llibert Céspedes (Tres Peons) s’ha fet amb la primera plaça del tram E i Carles Martín (Club d’Escacs Pallejà) ha sigut el guanyador del tram F. A més, ha hagut premis per als millors jugadors d’edats sub16, sub14, sub12 i sub10.

Volen créixer

El torneig del club martorellenc forma part del XIV Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs 2017, que va començar el 7 de maig passat, a Canovelles. El de Martorell ha sigut el quart torneig d’aquest circuit, que finalitzarà el mes de setembre i que combina torneigs ràpids, com el de Martorell, i torneigs que se celebren durant una setmana, en la modalitat de Clàssic.

En la tercera edició d’aquesta cita hi ha pres part una cinquantena d’escaquistes. Segons ha explicat el president de l’entitat, Joaquín Lacasta, el club fa una “bona valoració del torneig, tot i que hem baixat la xifra de participants respecte l’any passat”, i volen consolidar aquest torneig i créixer en la categoria i que hi prenguin part més escaquistes.