Molí Empresa assessora sobre la subvenció NextGenerationEU en digitalització del comerç

999
Molí Empresa

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament dona suport i assessorament als comerços, associacions i entitats de comerç que vulguin tramitar la subvenció en l’àmbit de les activitats de comerç al detall i de les associacions i entitats de comerç NextGenerationEU. Aquesta ajuda, que pot ser de fins al 80% de les despeses subvencionables i amb un topall de 75.000 euros, vol impulsar la competitivitat i la modernització a través de la transformació digital i sostenible. Ja es poden fer les sol·licituds, fins el 19 de gener de 2023.

El Molí assessora, dona suport i amplia la informació per sol·licitar la subvenció, que va dirigida a professionals autònoms; a titulars, petites i mitjanes empreses d’establiment de comerç al detall; a entitats territorials, gremis i entitats sectorials de comerç sense ànim de lucre i a associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

“Des de Promoció Econòmica, com sempre, potenciem tot allò que pot ser beneficiós per les pimes, les petites empreses i el comerç”, destaca la regidora de l’àrea, Rosa Cadenas.

Reproductor d'àudio
Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament

L’assessorament pot ser de forma presencial al Centre de Promoció Econòmica (Camí del Riu s/n), trucant al 93 775 31 01 o bé escrivint a moliempresa@martorell.cat o a ltoro@martorell.cat (Lourdes Toro), que és la tècnica “que assessorarà les empreses que demanin la subvenció i els farà l’acompanyament”.

Reproductor d'àudio
Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament

La quantia de l’ajut atorgat serà d’una aportació única per persona beneficiària de fins el 80% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 75.000 euros.

En el cas de les empreses de comerç s’hi admetran projectes de noves tecnologies per a la millora de l’estratègia comercial en línia i comunicació, model de negoci i experiència de compra -per exemple, la millora de l’atenció, relació i coneixement de la clientela, despeses relacionades amb implementació de solucions de ciberseguretat o pel desenvolupament d’aplicacions informàtiques-.

També s’hi acceptaran les despeses de transformació del punt de venda, com la digitalització de la gestió del comerç, la transformació digital del comerç no sedentari o l’adquisició de mobiliari tecnològic i eines tecnològiques per a l’establiment físic. O bé les despeses relatives a la sostenibilitat i a l’economia circular, com ara l’adopció de noves tecnologies per disminuir els costos i l’impacte ambiental, o la instal·lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida.

A les entitats i associacions de comerç se’ls demanarà que els projectes millorin l’atenció, relació i coneixement de les persones consumidores i la seva fidelització; una inversió en canals digitals; en publicitat i comunicació en mitjans o suports digitals; en l’elaboració de mètriques i anàlisis de mercat; en solucions de ciberseguretat; en adquisició de mobiliari i eines tecnològiques; en formació per millorar l’ús i en gestió d’eines tecnològiques en el comerç, màrqueting digital, tècniques de fidelització i explotació i anàlisi de dades vinculats a la venda en línia.

Els requisits per a que la subvenció sigui acceptada seran que la inversió mínima hagi estat de 2.000 euros, que el beneficiari tingui com a mínim un establiment a peu de carrer a Catalunya i una referència de l’Informe de l’autodiagnosi TIC del CCAM. Les solucions tecnològiques hauran d’estar com a mínim en llengua catalana, i els projectes s’hauran de dur a terme a través d’empreses especialitzades del sector que puguin acreditar la seva experiència.

El termini de presentació de sol·licituds és obert des del 15 de desembre i fins a les 14:00h del 19 de gener de 2023. Caldrà presentar el model normalitzat que està a disposició a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya, a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya o a la pàgina web del Departament d’Empresa i Treball.

Aquestes subvencions es financen mitjançant recursos derivats de l’instrument europeu de recuperació NextGenerationEU, per mitjà del Mecanisme de recuperació i resiliència que estableix el Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer.

Per conèixer tots els requisits necessaris de cara a optar a la subvenció, convé consultar les Bases reguladores. Per accedir al tràmit, cal entrar en aquest enllaç.