El Molí Empresa iniciarà al febrer un curs per aprendre a servir en la restauració

942

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell posarà en marxa aquest febrer al Molí Fariner un curs per aprendre a servir en bars i restaurants. És un certificat de professionalitat del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que començarà el 20 de febrer i que es perllongarà fins el 30 de juny. Aquest curs se suma a un altre que també prové del SOC: el de socorrisme, que engega el proper dilluns.

Operacions bàsiques de restaurant i bar‘ s’adreça prioritàriament a persones majors de 16 anys en situació d’atur, tot i que també hi podran accedir les que estant en actiu vulguin canviar d’ocupació. Han d’estar inscrites com a DONO a l’Oficina de Treball del SOC (OTG) abans de l’inici del curs -el dia 20 de febrer-.

Es tracta d’una formació bàsica -de nivell 1, que no requereix de coneixements previs-. Va destinat “a persones que vulguin preparar-se per servir i preparar begudes i menjars ràpids i aprendre totes les normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d’aliments i begudes. Està pensat per a formar-se com a cambrer o treballador de l’hosteleria des d’un nivell molt bàsic”, comenta la tècnica del Molí Empresa Carme Moles.

Carme Moles, tècnica del Molí Empresa

El curs té una part teòrica i una de pràctica. Inclou mòduls dedicats a servei bàsic de restaurant i bar (90 hores); ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30); servei bàsic d’aliments i begudes i tasques de postservei al restaurant (60); aprovisionament, begudes i menjars ràpids (90); aprovisionament i emmagatzematge d’aliments i begudes al bar (30); preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60) i aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30). També hi haurà formació complementària en tècniques de recerca de feina, medi ambient i prevenció de riscos laborals (40), i finalment 80 hores de pràctiques professionals no laborals.

Moles explica que “les principals sortides que té són com a auxiliar o ajudant en petites i mitjanes empreses de restauració, bars i cafeteries, ajudant de cambrer, ajudant de bar, ajudant de rebost, auxiliar de col·lectivitats per treballar com a monitor de menjador, i com a empleat d’un petit establiment de restauració”.

Carme Moles, tècnica del Molí Empresa

La tècnica del Molí Empresa recorda que abans de l’inici del curs se celebrarà una sessió informativa el 8 de febrer (10.30h, Molí Empresa). El curs s’iniciarà el 20 de febrer i es perllongarà fins el 30 de juny de 2023, amb sessions “de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00h. Tant la part teòrica com la pràctica es faran a l’Espai Jove del Centre Cultural”.

Carme Moles, tècnica del Molí Empresa

Les inscripcions ja són obertes en aquest enllaç. A més caldrà aportar un currículum vitae, la còpia del DNI o NIE; la còpia del full d’inscripció a l’Oficina de Treball; la còpia de l’Informe de Vida Laboral i la còpia del títol i/o certificat de formació que acrediti el nivell acadèmic mínim d’Educació Primària. Hi haurà 15 places disponibles.

Per a qualsevol informació addicional, es pot consultar el web del Molí Empresa o bé trucar al 93 775 31 01.