El Molí engega un curs de neteja d’edificis i de locals, darrer de la Formació Ocupacional d’enguany

1947

Una quinzena de persones en situació d’atur van iniciar dilluns el darrer dels cinc cursos de Formació Ocupacional impartits enguany al Centre de Promoció Econòmica. Porta per nom ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’, i  s’imparteix de dilluns a divendres de 09.00 a 13.00h fins a finals de juny al Molí Fariner. Els cursos són subvencionats pel SOC en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta 2016 (FOAP 2016) adreçada prioritàriament a treballadors desocupats.

El curs té una durada de 250 hores, dividides en 5 mòduls: 4 de formació teòrica de 150 hores, 1 de pràctiques professionals no laborals de 80 hores i una formació complementària de 20 hores. Pretén formar l’alumne en la neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, centres, institucions sanitàries i de salut -públics o privats-, indústries, elements de transport terrestre, aeri i marítim, màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà.

Els participants coneixeran les tècniques, els estris, els productes i les màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment de les instal·lacions a treballar. Tindran la supervisió del professional competent, i assoliran els coneixements per complir la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut. La formació pretén facilitar a l’alumne la seva reincorporació al mercat laboral en aquest sector.

Programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP 2016)

El programa ofereix a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir així la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores de l’àmbit territorial català.

En la convocatòria de 2016 es van crear 5 cursos Certificats de Professionalitat: ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ (470 hores); ‘Gestió administrativa i finançera del comerç internacional’ (680 hores); ‘Confecció i publicació de pàgines web’ (580 hores); ‘Activitats auxiliars de comerç’ (290 hores) i el curs de ‘Neteja de superficies i mobiliari en edificis i locals’ (250 hores). Estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins de les convocatòries anuals de formació ocupacional, i no tenen cap cost per l’alumne.