Concert gratuït d’Agnès Mauri i Benedek Horváth aquest dijous a Cal Nicolau

1484
Agnès Mauri i Benedek Horváth
Agnès Mauri i Benedek Horváth

El cicle de concerts de música de cambra M’Clàssics, que organitza Joventuts Musicals de Martorell amb el suport de l’Ajuntament, ofereix aquest dijous, a les 19.00h, a Cal Nicolau (Escola Municipal de Música) el concert gratuït d’Agnès Mauri (viola) i Benedek Horváth (piano).

Recentment guardonada al concurs El Primer Palau, la crítica destaca d’Agnès Mauri la seva presència escènica, la qualitat del so i una maduresa interpretativa inusual. Ha actuat en festivals com el Lucerne Festival in Summer i el Kammermusikfestival Basel a Suïssa, l’International Musicians Seminar-Prussia Cove a Anglaterra, el Festival Castell de Peralada a Catalunya, el Schleswig-Holstein Musik Festival a Alemanya o el Viola Space 2015/Tokyo International Viola Competition al Japó. Ha enregistrat per a Catalunya Música i per a TV Man Union al Japó. És membre del grup de cambra Cosmofonia Ensemble. Ha tocat amb músics com Conradin Brotbek, Silvia Simionescu, Adelina Oprean, Anke Dill, Barbara Doll o Felix Renggli. Ha estudiat amb Jonathan Brown i el Quartet Casals a l’ESMUC, on ha obtingut les màximes qualificacions, i amb Thomas Riebl a la Universität Mozarteum Salzburg.

Actualment està cursant estudis de màster amb Silvia Simionescu a la Hochschule für Musik Basel i rep classes addicionals de viola barroca a la Schola Cantorum Basiliensis. Ha rebut també influència d’artistes com Tabea Zimmermann, Kim Kashkashian, Nobuko Imai, Lars Anders Tomter, Garth Knox o Ferenc Rados. Agnès Mauri toca una viola francesa del luthier Jean-Louis Prochasson.

Nascut a Hongria, Benedek Horváth obté el Diploma de Solista a la Musik-Akademie de Basilea, on continua estudiant amb Claudio Martínez Mehner. Rep, entre d’altres, el primer premi al Rahn Musikpreis Wettbewerb (2016), primer premi al Kiefer Hablitzel Wettbewerb (2015), tercer premi a l’Orpheus Chamber Music Competition (2015), primer premi a l’Isidor BajicInternational Piano Competition (2008). És Laureado al XVII Concurso Internacional de Piano de Santander Paloma O’Shea (2012) i finalista del Concurs International de Piano Clara Haskil (2015). És membre fundador de Cosmofonia Ensemble.

M’Clàssics
El cicle M’Clàssics vol situar la nostra població com a punt de referència comarcal en el sector de la música clàssica. La temporada de concerts posa en valor els espais històrics de la ciutat per omplir-los de música. Per això, les cites es duen a terme en llocs tan emblemàtics com L’Enrajolada, l’Escola de Música Cal Nicolau o la Torre de les hores. La finalitat és oferir una programació contínua de concerts, impulsar la música clàssica alhora que es dóna a conèixer el patrimoni martorellenc.