El Muxart, primer museu martorellenc que torna a obrir les portes aquest dijous

1097
Muxart Espai d'Art

Els Museus de Martorell tornen a l’activitat al mes de juny i el primer en fer-ho és el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis, que torna a obrir al públic des d’aquest dijous 18 de juny. Set dies després, el 25 de juny, serà el torn de l’Enrajolada, Casa Museu Santacana i el Museu Municipal Vicenç Ros. En tots els casos, caldrà complir unes normes mínimes d’higiene i seguretat.

El Muxart reprèn les visites de 17.30 a 20.30h els dijous i els divendres, mentre que els dissabtes, diumenges i festius l’horari serà de 10.30 a 14.00h. Els visitants accediran de forma gratuïta a l’exposició ‘Muxart, color i composició’, amb aforament limitat i ús imprescindible de la mascareta.

L’Enrajolada, Casa Museu Santacana i el Museu Municipal Vicenç Ros obriran el 25 de juny. L’Enrajolada ho farà els dimarts, dijous i dissabtes, i el Vicenç Ros els dimecres, divendres i diumenges. En tots dos casos serà imprescindible fer reserva prèvia –com a mínim amb una setmana d’antel·lació- “trucant a Museus de Martorell, al 93 774 22 23, o bé enviant un correu a museus@martorell.cat”, com explica el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric

A les visites a l’Enrajolada i el Vicenç Ros s’atendran visites individuals o d’un màxim de sis persones i també serà obligatori l’ús de la mascareta per complir amb els mesures higièniques i de seguretat pertinents.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric

Represa de l’exposició ’23 dones celebren el seu cos’ a La Caserna

També aquest dijous 18 de juny es reprèn a La Caserna la mostra fotogràfica de la martorellenca Glòria Cruz que porta per títol 23 dones celebren el seu cos. Inaugurada el passat 5 de març, les visites es van interrompre pocs dies després a causa de l’aixecament de l’estat d’alarma. González apunta que “era de justícia reprendre aquesta mostra fotogràfica, que podrà veure’s del 18 al 28 de juny”. L’horari d’obertura serà els dijous i divendres de 18.00 a 20.00h, i dissabtes i diumenges de 12.00 a 14.00h.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric

És una selecció de 23 fotografies de dones de l’entorn de la fotògrafa, d’edats compreses entre els 22 i els 65 anys, que mostren el seu cos i la seva personalitat a través d’instantànies. El projecte va néixer l’any 2018 i que va culminar el desembre passat, després de llargues sessions de prop de 3 hores amb cadascuna, per immortalitzar la personalitat i l’anatomia de les participants, i seleccionar d’entre els centenars d’imatges la que millor les representés. Cruz va revelar les imatges en blanc i negre, amb un sol punt de llum i un tamany estàndard de 50 x 75 centímetres.

 

Reobertura de l'exposició '23 dones celebren el seu cos'
Reobertura de l’exposició ’23 dones celebren el seu cos’